Kenya'da, İsa Peygambere Kavuşma İddiasıyla Ölüm Orucu Tutan 90 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Kenya'nın Malindi kasabasında bir tarikatın lideri tarafından 'aç kalarak İsa'ya kavuşacakları' söylenen müritlerin ölüm orucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 90'a çıktı. Polis, toplu mezardan 17 kişinin daha cesedini çıkardı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kenya’nın Malindi kasabasında Good News International Kilisesi papazı Paul Mackenzie Nthenge’nin liderliğini yaptığı bir tarikatın müritleri, aç kalarak İsa’ya kavuşacakları vaadiyle ölüm orucuna girdi. Ancak bu oruç, onlarca kişinin hayatına mal oldu.

Polis Ormanlık Alanda Ceset Arıyor

İçişleri Kabine Sekreteri Kithure Kindiki, Shakahola Ormanı’nda yapılan araştırmalarda 17 kişinin daha cesedine ulaşıldığını açıkladı. Kindiki, cesetlerin çoğunun toplu mezardan çıkarıldığını belirtti. Kindiki, olayla ilgili 3 kişinin daha gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Kindiki, bu vahşetin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını, tüm dini kurumlar için daha sıkı düzenlemeler gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Kenya Kızılhaçı tarafından yapılan açıklamada, 112 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Tarikat Lideri: Bin Kişi İsa’yla Buluştu

The Star gazetesinin haberine göre, tarikatın lideri Nthenge, polise verdiği ifadede, kilisesindeki insanlara aç kalarak İsa’ya kavuşmayı vaat ettiğini itiraf etti. Nthenge, “İsa’yla buluşmaya giden en az bin kişinin cesedini bulacaksınız” dedi.

Polis, 15 Nisan’da açlıktan öldüğünden şüphelenilen 4 kişinin daha cesedine ulaşmıştı.

(AA)

 

Kenya isa peygamber ölüm orucu kindiki Malindi jesus