Keşan'da 6 Hayvana Zehirli Et Verdiler: 1 Köpek Öldü Diğerlerinin Durumu Kritik

TAKİP ET

Keşan'da zehirli et verildiği iddia edilen 1 köpek ölürken, 4'ü köpek 1'i kedi 5 hayvan, klinikte tedavi altına alındı. Zehirlenen 4 köpek ve 1 kedinin tedavisinin sürdüğü fakat sağlık durumlarının kritik olduğu belirtildi.

Dün öğle saatlerinde Aşağı Zaferiye Mahallesi Adalı Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, cadde üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehirli etten yiyen köpek ve kediler bir süre sonra fenalaştı.

Olayda, 'Samuray' isimli 10 yaşındaki köpek ölürken, zehirlenen 4'ü köpek, 1'i kedi 5 hayvan, çevredekiler tarafından özel araçlarla kliniğe götürülerek, tedavi altına alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri de inceleme yaptı. Mahalle sakinleri ise olaya tepki göstererek, hayvanları zehirleyen kişi yada kişilerin kimliklerinin tespit edilerek, yakalanmasını istedi.

Ölen köpeğin sahibi Adilhan Karabulut, köpekleri 'Samuray'la ilgili daha öncede tehditler aldıklarını belirterek, "Annemin sesiyle uyandım. Bağırışlar vardı mahallede. Dışarı çıkıp baktığımda köpeklerin ağzından köpük geliyordu. Onları veterinere götürdük. Kendi köpeğimizi bulamadık. Yaklaşık yarım saat sonra bulduğumuzda da ölmüştü. Birinin zehirlediğinden şüpheleniyoruz. Çünkü daha önce şikayet ve tehdit etmişlerdi, öldüreceklerini söylemişlerdi" şeklinde konuştu.

keşan edirne kedi ve köpeklere zehirli et verdiler keşanda hayvanları zehirlediler yaşam mücadelesi sürüyor 1 köpek öldü 5 hayvan tedavi altında zaferiye mahallesi adalı caddesi