Kesilmek İstenen Horoz 'Anne' Deyince Kesilmekten Kurtuldu

TAKİP ET

Trabzon'da sahibi tarafından kesilmek istenen horoz, kesimin yapılacağı sırada "anne" deyince kesilmekten kurtuldu.

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Gölçayır Mahallesi’nde yaşayan Adanur ailesi, kesmek için kümesten çıkardıkları horozun "anne" diye öttüğünü iddia etti.

Horozu yaramaz olduğu için kesmek istediklerini aktaran Kevser Adanur, “Bu horoz 1 yıldır bizimle. Kuluçka bastırmıştık, o yumurtalardan birinden çıktı. 3 horozumuz vardı. Bu horoz çok yaramaz ve kavgacı olduğu için kesmek istedik. ‘Anne’ diye ses verince kesmekten vazgeçtik. Çok şaşırdık. Ablamın oğlu kümese girdi, horozu elinde bıçakla tutunca olacakları anladı sanırım. Birden ‘anne’ diye bağırmaya başladı. O anda biz de yaşananları kayda aldık. Kıyamadık kesmeye. Bırak kesmeyelim, dedim. Zaten yeğenim de ‘Kesemem bu saatten sonra’ dedi. Şimdi horoz ‘anne’ diye ses çıkarmıyor ama daha önce elimize almamıştık horozu. Şimdi insanlara alıştı. Demek ki korkunca ‘anne’ diye ses çıkarıyor" diyerek yaşadıkarını anlattı.

Horozun kesilme korkusuyla dile geldiğini öne süren Enes Recep Adanur ise bu olaydan sonra horozun uysallaştığını ve eskisi kadar kavgacı davranmadığını söyledi.

horoz trabzon ortahisar anne deyince kesilmek istenen kavgacı yaramaz kesilmekten kurtuldu anne dedi dedi bağırdı öttü dile geldi adanur