KESK Yargıya Taşıyor: Sendikalılar Habersiz Şekilde AKP'ye Üye Yapılıyor

TAKİP ET

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), birçok üyesinin habersiz bir şekilde AKP'ye üye yapıldığını ifade ederek, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Devlet memurları bağlı oldukları 657 sayılı Devlet Memurlar Yasası'na göre herhangi bir siyasi partiye üye olamazken, birçok memurun bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı. Buna ilişkin açıklama yapan KESK, sorumlulardan hesap soracaklarını dile getirerek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

KESK, üyelerine yaptığı çağrı ile e-devlet üzerinden parti üyeliklerini kontrol etmeleri istendi. Birçok üye ve yöneticinin bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı. KESK'ten yapılan açıklamada parti üyelik işlemleri sırasında gereken ıslak imzanın taklit edildiği belirtildi. KESK, konuya ilişkin soruşturma ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Eğitim-Sen Şube Başkanı ve bir Eğitim-Sen ilçe temsilcisinin bilgisi ve haberi olmadan AKP üyesi yapıldığını söyleyerek konuyu TBMM'ye taşıdı. Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Adıgüzel, Soylu’ya, “Bakanlığınıza bu konuda bugüne kadar kaç adet şikâyet gelmiştir? Bu şikâyetler için yapılan rutin işlem nedir? Yapılan şikâyetlerin siyasi partilere göre dağılımı nedir? Ordu’da yaşanan söz konusu örnek de dahil olmak üzere tüm parti üyelik sahtekârlıklarını yapan kişilerin ortaya çıkarılması ve yargıya iletilmesi için bugüne kadar bir talimatınız olmuş mudur” sorularını iletti. 

kesk akp sendika akpye üye yapılıyor akp üye akpnin kaç üyesi var akp üye sayısı