Kıbrıslı Dağcı Birkan Uzun Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını Antarktika'nın en yüksek noktası Vinson Dağı'nın zirvesinde dalgalandıran Kıbrıs Türk'ü dağcı Birkan Uzun yaşamını yitirdi.

Daha önce Antarktika'nın en yüksek noktası Vinson Dağı'nın zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağını dalgalandıran Kıbrıslı dağcı Birkan Uzun, ABD'de yaşamını yitirdi.

ABD'de ikamet eden Uzun, iki hafta önce Oregon'da gittiği kayak merkezinde kayak yaptığı sırada düştüğü çukurda hayatını kaybetti.

Cuma günü ABD medyasında Bachelor Dağı'nda 28 yaşında erkek bir kayakçının yoğun kar yağışı sonrasında oluşan "ağaç kuyusu" denen çukurlardan birinde yaralı olarak bulunduğu ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmasına karşın kurtarılamadığı şeklinde haberler çıkmıştı. ABD makamlarından yapılan açıklamada söz konusu kişinin Kıbrıslı Türk Birkan Uzun olduğu bildirildi.



Birkan Uzun Antarktika'daki Vinson Dağı'nın zirvesine çıkmış, bu tırmanış çıkmayı planladığı dünyanın en yüksek yedi zirvesinden beşincisi olarak kayıtlara geçmişti. Uzun Vinson Dağı'ndan sonra Everest'e tırmanmayı planlıyordu.

birkan uzun everest vinson dağı dağcı bachelor