Kiev'de Toplanacak Olan 'Kırım Platformu Zirvesi' Rusların Zoruna Gitti

TAKİP ET

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de toplanacak olan Kırım Platformu zirvesi, Rusların zoruna gitti.

Kiev'de toplanacak olan Kırım Platformu zirvesine ilişkin açıklama yapan Rus diktatörü Putin'in sözcüsü Peskov, "Bu etkinliği ülkemize karşı düzenlenen son derece dostane olmayan bir etkinlik olarak görüyoruz. Rusya’ya ait bir bölge, Kırım hakkında bu tür iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu bağlamda Rusya karşıtı olarak gördüğümüz bu etkinliğe karşı tutumumuz açık" dedi.

Zirvenin gündem maddelerinden birinin Rus işgalindeki Kırım'ın "kurtarılması" olacağı belirtilirken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov zirveyi, "Batı'nın Ukrayna hükümetinin neo-Nazi, ırkçı duygularını beslemeye devam edeceği bir cadı ayini" şeklinde tanımladı.

Türkiye: Yasa Dışı İlhakı Tanımadık ve Tanımayacağız

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılım sağlayacağı zirve öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada platforma Kırım Tatarlarının haklarına verdiği önemi göstermek üzere katıldığını belirterek "Kırım'ın illegal şekilde ilhakını hiç tanımadık ve tanımayacağımızı da sürekli vurguluyoruz. Sadece bunu söylemek yetmez. Kırım ve Ukrayna'nın toprak ve sınır bütünlüğünü Ukrayna'yı destekleyen diğer dost ve müttefik ülkelerle dile getiriyoruz, desteğimizi vurguluyoruz" diye konuştu.

Kiev'de Toplanacak Olan 'Kırım Platformu Zirvesi' Rusların Zoruna Gitti