Kılıçdaroğlu: 13. Cumhurbaşkanı Aramızdan Çıkacak

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir "adaylık" açıklaması daha geldi.

Seçim yaklaşırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığının düzenlediği Vefa Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Çok keyifli bir gece. Güzel konuşmalar dinledik. Geçmişimizi andık. Gelecekle ilgili düşlerimizi kısmen de olsa ifade ettik. Ama şu gerçeği hepimiz kabul ediyoruz: Ailemiz güzel bir aile, CHP güzel bir aileden oluşuyor. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle güzel bir aileyiz. Ailemizin bir özelliği var, çağdaş uygarlığı özlüyor. Bütün hedef çağdaş uygarlığı geliştirmek, yakalamak ve onu aşmak. Yine ailemizin bir özelliği var, kadın erkek eşitliğini yakalamak. Ailemizin bir özelliği var, İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçirmek. Ailemizin bir özelliği var, üniversiteleri özgür kılmak. Ailemizin buna benzer binlerce özelliği var. Ailemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve onun gösterdiği bir hedef var. Çağdaş uygarlık. Onu yakalamak ve aşmak isteriz.

Samandağ’dan başlayarak, Mersin’e kadar geliştireceğimiz proje var. Proje üzerinde çalışıyoruz. Çok güzel bir proje. Proje beş yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak. Burası görkemli bir endüstri alanına dönüşecek. Bu bölge Doğu Akdeniz’in en güçlü merkezi olacak. Doğu Akdeniz’de çıkan petrol yatakları Mersin üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Orada maden rafinerisi kuracağız ve Samsun’la Trabzon’u İskenderun ve Mersin’e demiryolları ile bağlayacağız. Buna benzer çok güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları İstanbul Planlama Ajansına da gönderdik. Orada da yetkin bir ekip var, onlar inceleyecekler. Ayrıca bu projenin uluslararası finans kuruluşları tarafından uygulanabilirliği raporunu da alacağız. Böylece bizim projemizin hayali bir proje olmadığı, gerçek bir proje olduğunu sadece Türkiye değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Eminim bu proje hayata geçtiği zaman Türkiye Doğu Akdeniz’in en ciddi ve güçlü ülkelerinden biri olacaktır.

Proje demişken... Tabii başka hayallerimiz de var. En büyük hayalimiz de bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmektir. 100 yıldır uğraşıyoruz. 100 yıldır, acı bedeller ödedik. Başbakanlar asıldı, gencecik fidan gibi gençlerimiz ‘bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı. Ama biz şimdi geçen 100 yılın dersini çıkarıp gelecek 100 yıla hazırlanmak zorundayız. Bu nedenle son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi, bizim İlk Hedefler Beyannamesi kadar değerli ve önemli. Artık bir yüzyılın planını ve hedefini belirliyoruz. O yüzyılda da Türkiye’nin kendi bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olmasını diliyoruz ve bunu da mutlaka yapacağız. Hedefimiz güzel Cumhuriyet'imizi demokrasiyle taçlandırmak ve bunu yapacağız, bunun kararlılığındayız. 

Geçenlerde Temel Beyi ziyaret ettiğimde odasında, duvarda; Meclis’in açılışında Hacı Bayram Cami’nden çıkarken çekilen bir fotoğraf var. Temel Bey’e şunu söyledim, 'Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu fotoğrafı gerçek anlamda hayat geçireceğiz' diye. Ve gerçek anlamda da geçireceğiz. Görüşlerimiz, kimliklerimiz ne olursa olsun, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun biz bu ülkenin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için elbirliği yapmak zorundayız ve çocuklarımıza çok güzel bir Türkiye’yi bırakmak zorundayız. Bu mirası bıraktığımız zaman aslında biz görevimizi yapmış olacağız.
  İnşallah göreceksiniz önümüzdeki 13’üncü Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı ile birlikte Cumhuriyet'imizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu bizim temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde Mustafa Kemal'e ve arkadaşlarına verdiğimiz sözü bir nebze yerine getirmiş olacağız. Böylece çağdaş uygarlık bağlamında önemli bir adım atmış olacağız. Asla unutmayın, geliyor gelmekte olan.”

chp kemal kılıçdaroğlu millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı