Kılıçdaroğlu "16 Şehidimizin Hakkını Hayatımın Sonuna Kadar Savunacağım"

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın sorumluluğunu üzerine almak istemediği Gara Katliamını gündemden düşürmeyerek "16 şehidimizin hakkını ve hukukunu hayatımın son anına kadar savunacağım" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İkili, beraberlerindeki heyetlerle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, basın açıklamasında Gara Katliamına dair başlayan tartışmalara değinerek gündemi belirleyecek ifadeler kullandı. Gara'da yaşananların ve PKK'nın elindeki 13 vatandaşın şehit edilmesini engelleyememenin sorumluluğundan kaçmakla suçlanan Partili Cumhurbaşkanı'na yönelik "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devletinde devletini beceriksiz diye suçlayan ikinci bir cumhurbaşkanı oldu mu? Devleti yöneten kim? Kılıçdaroğlu mu" sorularını yöneltti.

"Bölücü terör örgütüne söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Devletin diline uygun. MSB bölücü terör örgütü der, biz de kullanıyoruz. Bölücü terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Başarısızlık var. Erdoğan söylüyor. Terör örgütü rehin alıyor. Erdoğan esir diyor. Ben esir deseydim kim bilir neler olurdu" ifadeleriyle kurtarma operasyonunun başarısızlığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yerinde olması halinde '16 şehit için görevimden ayrılıyorum, derdim' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı, Gara Katliamına ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Başarısızlık vardır. Dillendiren de Sayın Erdoğan'dır. Başarısızlığın faturasını bana değil, talimatı verene çıkartacaksınız.

Ben 5 tane soru sordum. Niye bu kadar alındılar? Cevabını da hala almış değilim. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün vatandaşlarımız, gaziler, şehitler için sordum. 

Bu soruların yanıtını bulamadığım için cevabını bekliyorum. 5 buçuk 6 yıldır bunlar ellerinde. Çıksın anlatsınlar. Bölücü terör örgütü tutuyor ellerinde. Siz İstanbul seçimlerinde gittiniz bölücü terör örgütü başından mektup aldınız. Neden aynı kişiden 13 kişiyi bırakın diye bir çağrı mektubu istemiyorsunuz?

16 şehidimizin hakkını ve hukukunu hayatımın son anına kadar savunacağım."

gara katliamı gara operasyonu gara mağarası bbp chp mustafa destici kemal kılıçdaroğlu tayyip erdoğan akp sorumluluk