Kılıçdaroğlu: 2 Yıl İçinde Tüm Suriyelileri Göndereceğim, İşte Milliyetçilik Bu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde 2 yıl içinde tüm Suriyelilerin vatanlarına geri gönderileceği vaadini yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği toplu açılış töreninde milliyetçilik vurgulu bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisinin altı okundan birisinin milliyetçilik olduğunu belirten CHP lideri, "İki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Bizim milliyetçiliğimizde Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak yoktur. Süleyman Şah Türbesi'ndeki bayrağı indirmek yoktur. Halkın, milletin iktidarında göreceksiniz o bayrağı oraya dikeceğim. Bizim milliyetçiliğimizde Türk Lirası değerlidir. Bu tablodan Türkiye'yi çıkaracağız. Türk lirasını yine itibarlı hale getireceğiz. Parayı pul yaptılar biliyoruz. Kim parayı pul ettiyse, siyaseti güvensiz hale getirdiyse sandık gelecek ve gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanacaksınız" dedi.

CHP'nin siyaset anlayışının Türkiye'yi büyütmek ve ilerletmek üzerine kurulu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Milli Kurtuluş Savaşı'nı verirken şehitlerimiz, gazilerimiz var. 1923'te İzmir'de İktisat Kongresi toplanmıştır memleketi nasıl büyüteceğiz diye. 1921'de Kayseri'de uçak fabrikası kurulduğunu kaç kişi biliyor? Etimesgut'ta uçak motoru fabrikaları kurulduğunu kaç kişi biliyor? 1940'lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisinin Türkiye olduğunu kaç kişi biliyor? Tarihimizi bize öğretmiyorlar. Bu ülke sıradan bir ülke değildir" şeklinde konuştu.

Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu takiben İslam dünyasının da cumhuriyet rejimleri inşa etmeye başladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Demek ki bu ülkenin kaderinde İslam dünyasına örnek olmak da var. Şimdi Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracağız. Etnik kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bu ülkeye ihanet ediyor. Bizler yeni bir siyaset anlayışı hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

"En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla Suriye'ye geri göndereceğim. İşte Milliyetçilik bu" diyen Kılıçdaroğlu, "Kimseyi mağdur etmeden, ırkçılık yapmadan onların güvenliğini sağlayarak göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu milliyetçilik suriyeliler