Kılıçdaroğlu: 3600 Ek Gösterge Çıkarsa 100 Bin Öğretmen Emekli Olur

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya geldiği konuşmasında 3600 ek göstergenin çıkması halinde en az 100 bin öğretmenin emekli olacağını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 19 farklı ilde görev yapan öğretmenlerle ve atanamayan öğretmenlerle videokonferans yöntemiyle bir araya geldi.

Öğretmenlerin sorun ve talepleri dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. Eğitimin sorunlar yumağı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, önceliğin atama bekleyen öğretmenlerin bekledikleri 60 bin kişilik kadronun doldurulması olduğunu, bu konuda üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin 3600 ek göstergeyi aldıktan sonra emekli olmayı istediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, çalışırken alınan ücret ile emekli olunduktan sonra alınan ücretin yüzde 50 azaldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu 3600 ek göstergenin çıkması halinde en az 100 bin öğretmenin emekli olacağına işaret edrek "Şu anda '3600 ek gösterge çıkacak' diye emekliliğini doldurduğu halde emekli olmayan çok sayıda öğretmen var" dedi.

kemal kılıçdaroğlu chp öğretmenler günü 24 kasım öğretmenlerle görüştü sorunlarını dinledi 3600 Ek Gösterge Çıkarsa 100 Bin Öğretmen Emekli Olur 3600 ek gösterge emekli öğretmenler 100 bin emekşi öğretmen atamalar