Kılıçdaroğlu '4 Aşamalı Plan' Açıkladı: Suriyelileri Göndereceğiz

TAKİP ET

"Suriyelilerden rahatsızız."

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Kızılcahamam, Çamlıdere, Güdül ve Kazan'dan gelen kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi )(CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalara paralel olarak "ahlaklı, erdemli, devleti tanıyan, devlet aklına sahip ve tecrübeli" bir cumhurbaşkanı adayı belirleyeceklerini söyledi.

Saray ya da lüks yaşam arzusunda olmadığını, bilakis bunlardan rahatsız olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Benim vatandaşım eğer huzur içinde yaşıyorsa, ben de huzur içinde yaşarım. Bizim bir eksiğimiz var onu da söyleyeyim" dedi.

"Bu Soruyu Sormadığınız İçin Demokrasi Gelişmiyor"

Türkiye'nin "taşı sıksa suyunu çıkaracak" gençlerinin geleceğini Avrupa'da aradığını belirten Kılıçdaroğlu, "Oysa bunlar bizim evlatlarımız, burada çalışması lazım. Bunlara umutsuzluk aşılayan siyaset kurumudur. Yani siyasetçilerdir. Musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödersiniz. Dolmuşa bindiğinizde, ekmek aldığınızda, kefen bezi aldığınızda, ne alırsanız hepsinde vergi ödersiniz. Vergi ödemediğiniz tek şey var. Nefes aldığımız hava. Madem ki 85 milyon vatandaşız madem çocuk doğduğu andan itibaren vergi vermeye başlar, bizim vergiler nereye gidiyor? Bu soruyu sormuyoruz. Bu soruyu sormadığınız için demokrasi gelişmiyor" diye konuştu.

"Vergilerin Hesabı Halka Verilmeli"

Alınan vergilerin hesabının vatandaşa verilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siyasete giren kişi zenginleşmiş ise bakın açık ve net söylüyorum, siyasete giren kişi 'ben zenginleştim, köşeyi döndüm' diyorsa bilin ki hırsızlık yapıyor, Türkçesi yok bunun. Ben de girdim siyasete. Devlette bürokrattım. Siyasete girdiğim gün bütün mal varlığını kendi internet siteme koydum. Hepsini koydum. Bunlar benim alın terimle aldığım şey. 'Benim servetim bu' dedim. Şimdi her yıl Meclis Başkanlığı'na servet beyannamesi verirken, ben de her yıl o servet beyannamesini yenilerim. Ama siz birdenbire zenginleşirseniz han hamam sahibi olursanız, bilmem nerelerde 'yurtlar yapıyorum' diye gökdelenler yaparsanız, onların başında sizin çocuklarınız olursa bu demek ki birisi malı götürüyor, işin Türkçesi budur arkadaş. Malı götürmek ne demektir? Fakirin fukaranın hakkını çalmak demek" ifadelerini kullandı.

Yabancılara mülk satışına karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Yabancılara konut satışına karşıyız. Kimse kendi topraklarını başkalarına satmamalı. Bunu para için yapıyorlar, biraz para gelir diye ama hepsini düzelteceğiz" dedi.

4 Aşamalı Plan: "Suriyelilerden Rahatsızız"

"Suriyelilerden rahatsızız" diyen Kılıçdaroğlu, "Suriyelileri göndereceğiz. Dört aşamalı bir plan yapıyoruz. Birinci aşama Suriye yönetimiyle oturup konuşacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. İkinci aşama, buradan gidecek Suriyelilere can ve mal güvenliğini sağlamamız lazım. Bunu bizim ordumuz, Suriye ordusu, BM devreye girecek, bu güvenliği sağlayacak aynı Kıbrıs'ta olduğu gibi. Üçüncü aşama, bunların yiyeceği, içeceği, barınacağı yerler var, bunlar yapılacak. Bunları AB fonlarından Türkiye'deki müteahhitler gidip orada yapacaklar. Dördüncüsü de Gaziantepli iş adamlarının orada fabrikaları var, fabrikalarını tekrar çalıştıracaklar istihdam yaratacağız. Böylece her birisini ırkçılık yapmadan, ülkelerine huzur içinde göndereceğiz, hepsi de gider yüzde 99'u gider" şeklinde konuştu.

kemal kılıçdaroğlu 4 dört aşamalı plan açıkladı suriyelileri göndereceğiz