Kılıçdaroğlu: Aday 6 Liderden Biri Olacak, Ama Kimin Olacağı Belli Değil

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir "adaylık" açıklaması daha yaptı.

Diyarbakır'da öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, yerine kayyum atanan ve hapiste olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'nın eşi Zeynep Mızraklı, eski DBP Genel Başkan Yardımcısı Feride Laçin gibi 11 kadınla kahvaltıda bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı soruldu.

"6 Liderden Biri Olacak"

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu soruya "Altı liderden biri olacak ama kimin olacağı belli değil. Herkes ile uzlaşan ve görüşebilen biri olacaktır. Ama yetkiyi vereceğimiz kişinin önünü açabilmek için o verdiğimiz yetkinin düzenlemesini yapmamız gerekir. Altı liderin bu konuda uzlaşması gerekecek" yanıtını verdi.

"Demirtaş'ı da Kavalayı da Serbest Bırakacağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'la ilgili bir soruya "Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de, ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız" yanıtını verdi.

"PKK Terör Örgütüdür"

CHP lideri Kılıçdaroğlu "PKK terör örgütü müdür?" sorusuna yanıt olarak "Bizim partimizin düşüncesine göre, PKK bir terör örgütüdür. Sadece bizim partimize göre değil, pek çok ülkede de terör örgütü olarak geçmektedir. Bir arkadaşımız ‘bir HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı, neden CHP’li vekiller el kaldırdı’ dedi. Bir milletvekilinin elinde uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektirmesi doğru değil. Ben de yapsam suçtur. Siz de yapsanız suçtur. Dolayısıyla böyle bir tablo hukukun üstünlüğünün tartışıldığı bir yerde kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

chp kemal kılıçdaroğlu adaylık 6 liderden biri olacak ama kim olacak belli değil