Kılıçdaroğlu Aday Olursa CHP Genel Başkanı Kim Olacak?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına yönelik iddialar ve açıklamalar arka arkaya gelmeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorulan "Aday mısınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, daima altılı masayı işaret ederek yanıt veriyor. Kılıçdaroğlu adayın o masadan çıkacağını mütemadiyen ifade etse de CHP'li pek çok isim, sık sık yaptıkları açıklamalarında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını vurgulamaktan geri durmuyor.

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İktidarı Devralmak İçin Gün Sayıyor

Veli Ağbaba: CHP'nin Üzerinde Uzlaştığı Aday Kılıçdaroğlu'dur


Peki, Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa CHP Genel Başkanı kim olacak?

Kılıçdaroğlu'nun Yerine Kim Gelecek?

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından Kılıçdaroğlu, yerine vekalet edecek ismi işaret edebilir.

Kılıçdaroğlu'nun yerine gelebileceği belirtilen isimlerin başında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı geliyor. CHP örgütlerinin başında ve ledegeler üzerinde etkili bir isim olan Salıcı'nın CHP Genel Başkanlığı için en güçlü namzet olduğu belirtiliyor.

"Ağabey Formülü"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda işletilmesi muhtemel bir diğer formül ise "Ağabey formülü". Yani CHP lideri Kılıçdaroğlu aday olmasının ardından parti olağan kurultaya gidene kadar Kılıçdaroğlu'na partinin ağabeyi konumunda olan CHP Sözcüsü Faik Öztrak vekalet edebilir.

Salıcı ve Özel Yarışabilir

Cumhuriyet Halk Partisi'nde halihazırda Genel Başkanvekili diye bir makam yok. Lakin Kılıçdaroğlu'nun adaylığı halinde Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu'nun işaret edeceği ismi Genel Başkanvekili seçebilir. Seçimin ardından yapılacak olan 38. Olağan Kurultay'da liderlik yarışının Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında geçebileceği belirtiliyor.

kemal kılıçdaroğlu aday olursa chp cumhuriyet halk partisi genel başkanı kim olacak faik öztrak oğuz kaan salıcı özgür özel kurultay