'Kılıçdaroğlu Adaylığını Savunmak Yerine Daha Güçlü Rakiplerini Diskalifiye Etmeye Çalıştı'

TAKİP ET

Siyaset bilimci Berk Esen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hırsları nedeniyle "ilkesel olarak" reddedilmesi gereken bir aday olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Teke Tek'te yaptığı açıklamada altılı masanın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını, isimlerin elbette tartışılabileceğini fakat altılı masanın bir noter makamı değil, adayı belirleyecek makam olduğunu söyledi.

Akşener: 6'lı Masanın Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Değil

DEVA Partili İdris Şahin: Akşener'in Açıklamalarından Büyük Bir Memnuniyet Duyduk

Sabancı Üniversitesi akademisyenlerinden siyaset bilimci Doç. Dr. Berk Esen, gazeteci Emirhan Akman'ın "Önce Gül'ü önledi, şimdi Kılıçdaroğlu'nu engellemeye çalışıyor. Hiçbir şey yapmasa bu ikisi yeter. Kılıçdaroğlu'na ilkesel olarak karşı değiliz fakat seçilemeyecek birisi olarak görüyorum" yorumuna "Ben ilkesel olarak da karşıyım" cevabını verdi.

"(Kılıçdaroğlu'nun) Hırsı Her Şeyin Önüne Geçmiştir"

Açık konuşmak gerektiğini belirten Doç. Dr. Esen, "Ülkenin geldiği bu otoriter noktada kendisinden daha popüler iki aday adayının üstünü çizmeye çalışan bir siyasetçinin hırsı her şeyin önüne geçmiştir. Adaylığını savunmak yerine, daha güçlü rakiplerini diskalifiye etmeye çalıştı" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ağır bir ekonomik kriz varken, önümüze güçlü bir sosyal demokrat kadro ve program koyamamış. Ne dış politikası belli, ne Genel Merkez kadrosunu 5 senedir yenilemiş. Parti 2019dan beri dogru duzgun kurultay bile yapmadı. Zayıf kadro ve yaşlı bir adayla bu seçime girmemeliyiz."

kılıçdaroğlu adaylığını savunmak yerine daha güçlü rakiplerini diskalifiye etmeye çalıştı berk esen emirhan akman bahadırhan dinçaslan sabancı üniversitesi