Kılıçdaroğlu: AK Parti'ye Oy Veriyorsan Şikayet Etmeyeceksin

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kadıköy'de Surp Takavor Kilisesi'nin üzerindeki duvara çıkarak oynayan kişilerin provokatör olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu "Kadıköy'de bir kilisenin duvarına çıkıp eylem yapanların provokatör olduğunu, birilerinin maşaları olduğunu unutmayacağız. Bunu kabul etmeyeceğiz. Bu konuda belediye başkanlarına verdiğim ilk talimat bulunduğunuz bölgede ne varsa insanlar ibadet ediyorlarsa orayı pırıl pırıl yapacaksınız. Önümüzdeki süreçte de bu tarz olaylar olabilir hepimizin dikkatli olması lazım" şeklinde konuştu.

AKP'ye oy verenlerin şikayet etmemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Zonguldaklı kardeşim, yeraltında çalışan kardeşim, sen hâlâ sandığa gittiğinde AKP’ye oy veriyorsan, şikâyet etmeyeceksin, aç kaldığında da şikayet etmeyeceksin, hakkını da aramayacaksın. Ama hakkını arıyorsan, çoluğun çocuğun işsizse, yeraltında kömür dururken, o kömürü çıkarmayıp, dışarıdan getiriyorlarsa, sandığa gideceksin, dersini vereceksin. Tek oyla dersini vereceksin. O zaman bu ülke kurtulur. İşsizlik kol geziyor. 5-6-7 aylık geçici işsizlik için bile yüz binler sıraya giriyor. İntihar vakaları var. İşsizliğin en acı tarafı aile kurumunu temelden sarsmasıdır. Bunlar ‘biz aileye değer veriyoruz’ diyor ya aileleri mahvettiler. Çalışarak helal parayla bir ev bir araba alamıyorsunuz. Ülkeyi bu hale getirdiler. Gençler sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir! Kurduğunuz tüm hayaller CHP’nin hedefleri olacak. Saray masallarını bırakın, Erdoğan’ın söylediklerine kulaklarınızı tıkayın! Melih Bulu, Boğaziçi’ni bir hapishaneye döndürdü. Üniversitenin etrafını çevirdi. Akademisyen giremiyor, öğrenci giremiyor. Gençlere yurtdışı yasağı koydular. Niçin, kendi üniversitesinin hakkını savunduğu için. Adıyaman’da tütün üreticileri hak istiyorlar, mücadele ediyorlar. Siz misiniz hak isteyen, sabahın köründe işçilerin evi basıldı. 16 işçiyi aldılar, karakola götürdüler, mahkemeye çıkardılar. 6’sını adli şartla bırakıp 10’unu hapse gönderdiler. Sadece bir ayda ortalama 1 milyar 800 milyon dolar faiz ödeniyor. Bunun Cumhuriyet tarihinde örneği yok. Bir günde 57 milyon 800 dolar, bir saatte 2 milyon 400 bin dolar faiz tefecilere ödeniyor" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu ak partiye oy veriyorsan şikayet etmeyeceksin toplantı grup toplantısı chp chp genel başkanı lideri açıklama