Kılıçdaroğlu: AKP Şu An Birinci Parti Değil

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin birinci parti olduğunu savundu.

Gazete Damga'ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin şu anda birinci parti olmadığını belirterek anketleri işaret etti ve "Cumhuriyet Halk Partisi istikrarlı bir yükselişe sahip ve birinci parti.  Önümüzdeki süreçte oyumuz daha da yükselecek" dedi.

Altılı masanın ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirleyeceği sözünü verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, adayın altı partinin onayıyla belirleneceğini belirterek "Hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Erken Seçim

Erken seçim talebini yineleyen Kılıçdaroğlu, sandığın geciktiği her günün halkın sırtındaki maliyeti artırdığını belirterek "Bir ana önce seçim yapılması lazım. Yeni yönetim ve anlayışın, demokratik anlayışın gelmesi gerekiyor. Toplum çok kutuplaştı. İnsanları kutuplaşmadan arındırmak ve uzlaştırmak gerekiyor. Toplumsal uzlaşma sağlamak gerekiyor" diye konuştu.

"AKP Birinci Parti Değil"

AKP'nin anketlerde yüzde 49'dan yüzde 30'un altına düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Şu an birinci parti değil. Anketlerin ortaya koyduğu bir gerçek var. Cumhuriyet Halk Partisi istikrarlı bir yükselişe sahip ve birinci parti. Oyumuz yüzde 40 veya yüzde 50 oldu diye bir iddiamız yok. Ama trende baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi dikkatli ve istikrarlı bir şekilde oyunu yukarı doğru taşıyor. Önümüzdeki süreçte oyumuz daha da yükselecek" ifadelerini kullandı.

"HDP Seçmeni İncinmez mi?"

HDP'nin altılı masada olmasının HDP seçmenini "incitip incitmeyeceğine" yönelik soruya ise Kılıçdaroğlu "Hayır incitmez. HDP'nin de altılı masada olmak gibi bir iddiası yok. Onlar 3. bir ittifak kurmak istiyorlar. HDP'nin başkanlığında ya da içinde olduğu bir ittifak" yanıtını verdi.

Haziran ayında yapılan 11 araştırmanın ortalamasına göre AKP'nin oyları yüzde 30'un altına inmesine rağmen birinci parti olma özelliğini koruduğu görülüyor.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

Bahadırhan Dinçaslan'ın "Seküler Milliyetçilik: Kürt Meselesine Bakmak Zorunda Mıyız?" başlıklı köşe yazısını okumak için tıklayınız.    

kemal kılıçdaroğlu akp şu an birinci parti değil