Kılıçdaroğlu Albayrak'ın İstifa Paylaşımına: Bir Devlet Kriziyle Karşı Karşıyayız

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa ettiğini duyurduğu sosyal medya paylaşımıyla ilgili şunları söyledi:

'"Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup 'Aman istifası kabul edilmesin' diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?"

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bir Anonim Şirketi midir Bir Aile Şirketi Midir'

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var?

Eğer bir kriz varsa, yönetmesi gerekenler; devleti bile yönetemiyor. Öteden beri söylüyorum Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Bir aile şirketinde istediği kişiyi, istediği yerde görevlendirirsiniz. Devlet yönetiminde adalet esastır diyoruz biz.

Böyle bire inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak."

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstifa Bakan Politika Güncel Son Dakika açıklama temel karamollaoğlu saaadet partisi ekibini ağırladı istifaya ilişkin açıkalma chp chp genel merkezi berat albayrakın is