Kılıçdaroğlu Albayrak'ın İstifa Paylaşımındaki Detaya Dikkat Çekti

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısında Berat Albayrak'ın istifa paylaşımına değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, istifada yer alan 'At izi, it izine karıştı' ifadesine dikkat çekti.

Partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu istifa açıklamasına da değindi.

Albayrak'ın istifa metnindeki 'At izi, it izine karıştı' ifadesine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bu ne demek? Sormak gerekiyor, ne oldu da at izi it izine karıştı? Belki önümüzdeki günlerde Berat Bey bu konularda ayrıntılı açıklama yapar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Albayrak'ın istifasına dair konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sayın Albayrak, damat istifa etti. Gerçekten istifa etti mi, etmedi mi? Uzun bir sessizlik. Ona koşulsuz destek veren bütün değerlerini kaybeden MHP'de büyük bir suskunluk. Bir kişi 'ben istifa ettim' diyor. Medyaya bakıyorsunuz 17 saat geçtiği halde 1780'den sadece 5'i istifayı veriyor. Havuz medyasında tık yok. 27 saat sonra istifa dolayısıyla açıklama yapıldı."

'Tek Sorumlu Erdoğan'

"Ülkemiz için hayırlı bir iş. En azından bir damat kayınpeder olayından kurtuldu Türkiye. Ama arkasındaki gerçekler ne bilmiyoruz. Hangi gerekçelerle istifa edildi bilmiyoruz. Sorumlusu damat mıdır? Hayır. Bu işin sorumlusu bir kişi, Erdoğan."

'Ne Oldu Da At İzi İt İzine Karıştı'

"Dünya Merkez Bankası'ndaki açığı biliyor. Sen yeni öğrendiysen o daha büyük bir felaket. Devletin bir aile şirketine dönüştürüldüğünü hepimizin kabul etmesi lazım. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız. Veziri verip şahı kurtaramazsınız. Berat Bey'in yaptığı açıklama da ilginç. At izi it izine karıştı diyor. Yıllardır bakanlık yapıyorsun. Yanında kayınpederin. Öve öve bitiremiyordun. Ne oldu da at izi it izine karıştı? Belki önümüzdeki günlerde Berat Bey çıkıp ayrıntılı açıklama yapar."

kemal kılıçdaroğlu chp grup toplantısı tbmm grup toplantısı berat albayrakın istifasındaki dikkat çeken ifade at izi it izine karıştı istifa metni hazine ve maliye bakanının istifası chp genel başkanı kemal kılıçdaroğ