Kılıçdaroğlu: Altılı Masanın Aldığı Kararı Bakanlar Süratle Uygulayacak

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar değiştiğinde altı liderin ortak alacağı kararları bakanların 'süratle uygulayacağını' söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, Karar TV’nin Youtube’daki canlı yayınına katıldı. Program boyunca 6 yaşındaki çocuğun istismarı konusuna girilmemesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, mürteci Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ‘altılı masa’nın ‘eşgüdüm kurulu’ oluşturacağı açıklamasıa ilişkin olarak, "Bir araya gelip sağlıklı çözümler üretebiliriz. Altı lider temel konularda çözüm ürettiğimiz, zaman bakanların da o sorunu süratle hayata geçirmeleri lazım. Altı liderin aldığı kararı bakanlar süratle uygulayacak." ifadelerini kullandı.

Aday tartışmalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki aday belli oldu. Daha hükümet programı üzerinde anlaşmamışız. Bir parti lideri ayrı açıklama yapacak, aday ayrı açıklama yapacak. Vatandaş demez mi ki, bunlar daha aralarında anlaşmamış. Önce biz kendi programımızı oluşturacağız. Hepimiz aynı şeyi söylemeliyiz ki söylem birliği oluşsun. Bunları oluşturmadan aday belirlemek asla asla doğru olmaz. Bu çok tehlikeli bir şey, neyi nasıl yapacağımız konusunda anlaşmalıyız." dedi.

Jeremy Rifkin'e ilişkin eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sevgili Peygamberimiz ilim Çin’de bile olsa gidin diyor. Erdoğan bunu bilmiyor mu? Jeremy Rifkin, Merkel’e danışmanlık yaptı. Çin’e danışmanlık yaptı. Şimdi de benim baş danışmanım. Bunun kıskanılacak bir tarafı yok. Erdoğan’ın ‘Helal olsun’ demesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

kılıçdaroğlu altılı masa adaylık chpli