Kılıçdaroğlu: Bahçeli, Ülkeyi Seviyorsan Türkiye'yi Seçime Götür

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT'de katıldığı televizyon programında İnan Demirel, Akif Beki ve Yavuz Oğhan'ın konuğu oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yaptığı çağrıda, "Aç olan binlerce çocuk, çöp konteynerlerinden geçinen binlerce insan var. Ülke yönetilmiyor. Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli'ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki 'Yeter artık'... Türkiye'yi seçime götür. Sorumluluk sahibi insanlar bu ülkeyi yönetirler" ifadelerini kullandı.

Salgın Sürecine de Değindi

CHP lideri, Çin virüsü salgını süresinde skandallarla gündeme gelen Sağlık Bakanlığı'na da değindi. Kılıçdaroğlu "Eğer bir Bakan, sağlıkla ilgili bilgileri açıklıyor ve lafa da 'Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda' diye başlıyorsa, balık baştan kokmuş demektir." ifadelerini kullanarak Erdoğan'a yüklendi:

"Ben bir Milletvekili arkadaşımı Sağlık Bakanı ile konuşması için görevlendirdim, bizdeki rakamlarla sayın bakanın açıkladığı rakamların aynı olmadığını iletmesini istedim. Başka bir şey yapmadık. Bize ısrarla 'Belediyelerden siz rakamları açıklayın' dendiği zaman, "Bu rakamları açıklaması gereken kurum bakanlıktır, bir Tabipler Birliği var" dedik.

Tabipler Birliği rakamları açıklamayı başlayınca inanılmaz bir tepkiyle karşılaştı. En sonunda rakamlar, hasta sayısı, vaka sayısı derken doğruların söylenmediği çıktı ortaya. Hiç sayı açıklanmazsa, 'Vaka sayılarını açıklamak toplumda moral bozukluğuna yol açabilir' dersiniz, bunu anlarız. 'Türkiye'nin menfaati için yalan söylüyoruz' derseniz, ülkenin saygınlığına gölge düşürürsünüz. Devlet dediğiniz aygıtın doğruları söylemesi lazım. Bilim Kurulu gerçekleri biliyor ama sözcü konumundaki sayın Bakan, Erdoğan'ın talimatı gereği yanlış bilgi aktarıyor. Eğer bir Bakan, sağlıkla ilgili bilgileri açıklıyor ve lafa da 'Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda' diye başlıyorsa, balık baştan kokmuş demektir."

kemal kılıçdaroğlu seçim devlet bahçeli chp mhp sağlık bakanlığı erdoğan salgın