Kılıçdaroğlu, Balyoz Kumpasında Tutuklanan Emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u Ziyaret Etti

TAKİP ET

Emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı.

Fetullahçı teröristler tarafından Türk ordusuna karşı kurulan Balyoz ve Ergenekon kumpaslarında tutuklanan emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Değerli basın mensupları, geçmişte büyük haksızlıkların yapıldığını, insanların mağdur edildiğini biliyoruz. Askerlerimize de geçmişte kumpas kurularak onların mağdur edildiğini, uzun süre hapiste tutulduğunu, evlerinin basıldığını, ellerine kelepçe takıldığını ve daha sonra şu veya bu şekilde hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekilde telafi edilmesi lazım. Benim hellaleşme dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım.

"Devletin Bu İnsanlara Bir Özür Borcu Var"

Deniz Kutluk da bunlardan birisi. Evi basıldı, eşi, çocukları mağdur edildi. Sadece kendisi değil, ailesi de mağdur edildi. Aile bazen karakollara, bazen hapishaneye, bazen hastaneye gidip gelerek ve büyük bir dramı yaşayarak en azından adaleti beklediler bu insanlar. Devletin onlara özür borcu var. Her ne kadar bir terör örgütü ile iş birliği yapılıp bu kumpas kurulduysa da, ki Balyoz kumpası bunlar içinde en acımasıdır, bugün 3-5 kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı bu mağduriyetin, haksızlığın telafi edilmesi lazım. Devletin bunlarla helalleşmesi lazım. Biz iktidarımızda bu ve benzeri ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldik.

"Bu İnsanların Acılarının Tazmin Edilmesi Lazım"

Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti getireceğiz. Evlatlarının, kendilerinin çektiği acıların bir şekilde tazmin edilmesi lazım. Türkiye bu acıyı kaldıramaz. Zulüm bir yerde varsa birilerinin ortaya çıkıp zulme son vermesi lazım. Zulme son vermek, zalimin yanında durmamak lazım. Zalimin yanında durmak, Mevlana'nın deyişiyle dikene su vermek demektir. Biz dikene su vermeyi değil, güle su vermeyi istiyoruz. Beraber yaşamayı istiyoruz. Var olan iktidarın zulmü sonlandıracağına inanmıyorum. Tam tersine bugün zulmün kapısını açmış, insanları perişan etmiştir. Bu ülkeye barışı, huzuru, kucaklaşmayı biz getireceğiz. Herkesin bundan emin olmasını isterim.

"Deniz Kutluk'un Kızının Mektubunu Aldım"

Deniz Kutluk'un kızı bana bir mektup bırakmış. O mektubu da aldım. Beklentileri var. Genç bir kardeşimiz, beklentileri var. Beklentiler aslında bütün gençlerimizin beklentileri. Daha güzel bir Türkiye, daha iyi bir eğitim, adalet. Bunları sağlamak için Kutluk ailesine ve mağdur olan bütün ailelere sözümdür: Terör örgütüyle beraber askerlere kurulan kumpasın hesabını soracağız. Zalimlerden hesap sormazsanız zalimlerden olursunuz. Biz zalimin değil, mağdurun yanındayız."

"Beşli Çeteyi Halledeceğim"

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin 5'li çete sorusuna ise "Hepsini halledeceğim. Beşli çete de zulmediyor. Hepsini halledeceğim" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu İle 'Beşli Çete'nin Arasını Bulmaya Çalışanlar' Kim?

kılıçdaroğlu balyoz kumpasında tutuklanan emekli tümamiral deniz kutluk ziyaret etti