Kılıçdaroğlu Başkanlığındaki CHP Heyeti Seval Türkeş'i Ziyaret Etti

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, beraberindeki partililerle merhum lider Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk dünyasının büyük lideri merhum Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edilmesinin ardından kendisini arayarak desteğini bildiren Türkeş'in evine gerçekleştirdiği ziyarette kendisine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

CHP lideri, Seval Türkeş'in söz konusu destek açıklamasının ardından "Beni en duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş’e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi. Bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Bunu söylemek isterim. Diğerlerinin hiçbir önemi yok. Kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Biz bildiğimiz yoldan kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Nezaket Ziyaretini Eleştirenlere Yanıt Başaran'dan Geldi

Türkeş ile Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetinin görüşmesine MHP ve AKP tabanından bazı isimler, sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

Ziyaretin merhum lider Alparslan Türkeş'in hatırasına zarar verdiği yönündeki eleştirilere karşı yanıt ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran'dan geldi. Başaran, sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Seval Hanm’ın CHP heyetini kabul etmesiyle değil, hareketi siyasal İslamın peşine takmakla halel gelir Başbuğ’un aziz hatırası ve fikriyatına ve dahi ideallerine..."

chp heyeti kemal kılıçdaroğlu seval türkeş ekrem imamoğlu ziyaret canan kaftancıoğlu