Kılıçdaroğlu: 'Başörtüsü Yasağını Biz Kaldırdık' Diyorlar Ama Hikaye, Yasağı Kaldıran Bu Kardeşinizdir

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuda başörtüsü yasağını kaldıranın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil kendisi olduğunu iddia etti.

Kanal 58'de Sacit Ak'ın sunumuyla yayımlanan programda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "helalleşme" çağrısına ilişkin konuştu.

Kamuda başörtüsü yasağı nedeniyle mağdur olan kadınların aileleriyle gidip buluştuğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Birisi anlatırken ağladı, öğretmen bir kardeşimizdi. Nasıl haksızlık yapıldığını, nasıl müfettişlerin görevlendirildiğini, nelerin yapıldığını anlattı" dedi.

Bu mağduriyeti yaratanın devlet olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "O dönemin siyasi otoritesinin aldığı karar. Devletin şunu demesi lazım iktidar sahipleri, ‘Bir hata yaptık, gel sana görevini tekrar iade edeceğim’ demesi lazım. İade edeceğim demiyor yasağı kaldırdım diyor. Buna benzer çok uygulama var" dedi ve şöyle devam etti:

"Başörtüsü Yasağını Kaldıran Bu Kardeşinizdir"

"Şunu da söyleyeyim 'Başörtüsü yasağını biz kaldırdık' diyorlar ama hikâye... Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir üniversitelerde. Yusuf Ziya Özcan o dönem YÖK Başkanı'ydı. Ben de yeni genel başkan olmuştum. Üniversitelere kız öğrenci alınmıyor. Bunlar da hükümetti, sesleri bile çıkmıyordu.

Abdullah Gül'ü Şahit Gösterdi

Yusuf Ziya Özcan’a dedim ki 'Niye bu kız öğrencileri almıyorsunuz?'. 'Siz karşısınız' dedi. 'Hayır biz karşı değiliz' dedim. 'O zaman ben yarın sabah alıyorum' dedi. Alın, niye almıyorsunuz? Alındı. Bunu Sayın Abdullah Gül de gayet yakından bilir. Bu telefon görüşmesini...

"Başörtüsünü Zihnimde Kaldırmaya Ne Zaman Karar Vermiştim?"

Bunu hiç propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Başörtüsünü zihnimde kaldırmaya ne zaman karar vermiştim? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken Okmeydanı mitinginde son cümlelerim, 'Başörtüsü yasağını da kaldıracağım' diye. O mitingde söylediğim son cümledir bu. Kadın istediği gibi giyinir ama kimse kadına neden baş örtüsü giydin diye sormayacak, diğerine de sormayacak. Siyasetçinin ne işi var burada?"

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu chp lideri başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikaye yasağı kaldıran bu kardeşinizdir