Kılıçdaroğlu: Belediye Başkanları Görevlerinin Başındalar, Dilimizde Tüy Bitti, Adayı Altılı Masa Belirleyecek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylıkları için konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yıl sonu değerlendirmesi için gazetecilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, ortak cumhurbaşkanı adayının altı liderden birisi olması halinde istifa edip etmeyeceği sorusunu da  “O konu  hiç görüşülmedi. Onu güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasında belirleyeceğiz” sözleriyle yanıtladı.  

Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, adaylıkta var mı, yok mu?” sorusu üzerine de “İki belediye başkanımız görevlerinin başında ve çalışıyorlar. Adayı belirleyecek olan da altılı masa, dilimizde tüy bitti. Bir arada oturacağız belirleyeceğiz. Konuşacağız, tartışacağız” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınabileceği iddialarına ilişkin de, “Grup toplantısında söyledim Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır ve boğazınıza takılır. Sıradan bir olay değildir bu. Umarım olayı o kadar kirli boyutlara taşımazlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi çağrısı ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

“Birinci seçimde Ekrem Bey kazandı ders almadılar ikinci seçimi yaptılar. Hala ders almış değiller. Elbette ki normal seçimler zamanında yapılacak. Erdoğan’a her türlü fırsatı veriyorum. Boyunun ölçüsünü alsın diye veriyorum. Ben bu ülkenin vatandaşının vicdanına güveniyorum. Vicdanı olan hiç kimse bu kadar haksızlığa evet demez.” 

kılıçdaroğlu imamoğlu yavaş seçimler cumhurbaşkanlığı adaylığı