Kılıçdaroğlu: Belediyelere 'Polis Baskını Olduğunda Hangi Önlemleri Alacaksınız?' Metni Gönderdik

TAKİP ET

"Moral üstünlükleri varsa sandığı getirsinler'

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerekirse görevden alınır” sözleri konusunda, “Bahçeli’nin sözlerini ciddiye almıyorum. Belediye başkanı görevden alınır mı, başkası seçilir mi, bunu yapmak isteyenler akıllarını ekmek peynirle yemiş kişilerdir.


"Polis Baskını Olduğunda Hangi Önlemleri Alacaksınız Metni Gönderdik"


"Geçmişte de bizim belediyelere yönelik polis baskınları çok oldu. Biz belediye başkanlarımıza bir metin gönderdik. Polis baskını olduğunda hangi önlemleri alacaksınız? Şimdi o maddeleri güncelliyoruz. Bu hamlelerin tamamı bizim için iyi. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Yapsınlar. Bu milletin bir vicdanı var” dedi.


"Moral Üstünlükleri Varsa Sandığı Getirsinler"


Dövizin düşmesiyle muhalefetin moral üstünlüğünü iktidara kaybettiği yorumlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bizim moral üstünlüğümüzde sorun yok. İktidar moral üstünlüğü elde ettik diye düşünebilir. Ama güvenin olmadığı yerde bu olmaz. Toplumun güveni yok. Moral üstünlükleri varsa sandığı getirsinler” yorumunu yaptı.


"AKP'yi Geçeceğiz"


Kılıçdaroğlu, “CHP’nin oyu hemen sıçradı, çok büyüdü değil ama gayet istikrarlı sürekli yukarıya doğru gidiyor. 28 küsürlerde şu anda. Sağlıklı, tutarlı bir artış var. Yeterli mi yeterli değil ama biz göreceksiniz AKP’yi geçeceğiz, birinci parti olacağız. Erdoğan ne yaparsa yapsın, biz önümüzdeki seçimlerde birinci parti olacağız” diye konuştu.

kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu Belediyeler chp polis baskını