Kılıçdaroğlu: Ben Gerçek Ülkücüyüm, Demirtaş'ın Hakkını Savunmak İçin Bize Katılın

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın baskı ve şiddeti karşısında asla boyun eğmeyeceklerini, diz çökmeyeceklerini belirttiği konuşmasında "Biz bölen değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Bölmek, ayrıştırmak, kutuplaştırmak, kavga istiyorlar inadına barış diyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz. Demokrasinin bize sağladığı bütün imkanları kullanacağız. Baskı mı kuruyorlar göğsümüzü açacağız, yasak mı getiriyorlar yasağa karşı yürüyeceğiz. Sanattan kültürden mi korkuyorlar sanatı ve kültürü yücelteceğiz" diye konuştu.

Devlet yönetiminin tek bir kişiye teslim edilmesinin felaket olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminde şeffaf, erdemli ve ahlaklı olunması gerektiğini vurguladı. Şeker fabrikalarının satışına değinen Kılıçdaroğlu, "Sadece Nisan ayında bir aylık faiz 19 milyar lira. 10 şeker fabrikasını 11 milyar liraya satıyorsun ama bir ayda 19 milyar lira faiz ödüyorsun. Bu mu devlet yönetimi, ahlak, erdem? Düzelteceğiz" dedi.

Satılan Şeker Fabrikalarından Gelen Para Tek Seferlik Şeker İthalatımızı Bile Karşılamadı


Van'da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Söyledim Vanlılara 'Van'da huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın' dedim. Biz Van'la da Vanlıyla da kucaklaşmak zorundayız. Kayyumdan şikayet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız bize katılacaksınız bize. Çözeceğiz bunların tamamını" ifadelerini kullandı.

"Kavala'nın, Demirtaş'ın Hakkını Savunmak İstiyorsanız..."

Selahattin Demirtaş'ın Van'da çok sevildiğini gördüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir, politik değil. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar, AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Osman Kavala'dan da Selahattin Demirtaş'tan da Harp okulu öğrencilerinin de hakkını, hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız" şeklinde konuştu.

6 İle Bedava Elektrik Vaadi

Mardin'den kendilerine dert yanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bütün Mardinli kardeşlerime sözümdür. İktidarımızda Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Yatırım yapacağız" dedi.

"Ben Gerçek Ülkücüyüm"

Bahçeli'nin kendisine tehdidine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Birileri beni de hapisle tehdit ediyormuş. Yahu sizin feriştahınız gelse diz çökmeyiz biz. Siz kimsiniz? Biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamayız biz.Ne söylediysek sözümüzün arkasındayız. Kendilerini muhalif olarak göstermek istiyorlar. Bir tweet attık yabancı asker ve NATO konusunda. Vay efendim bunu nasıl söylersin. Bir daha söylüyoruz. Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz. Ben Bahçeli değilim. Gitti tezkereye oy verdi, yabancı askerler davet edilsin diye. Ben gerçek milliyetçiyim, gerçek ülkücüyüm, gerçek vatanseverim. Kendi ülkemde asker postalı istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Sayın Kılıçdaroğlu, Senden Cumhurbaşkanı Olmaz

kemal kılıçdaroğlu ben gerçek ülkücüyüm demirtaş hakkını savunmak için bize katılın