Kılıçdaroğlu: Bin Yıllık Devlet Geleneklerimiz, Çeteleşmiş İktidarın Elinde Magazine Döndü

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği "İstanbul'un Fethi" kutlamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Kutlamada konuşan Kılıçdaroğlu, gençlere "Fatih'in fethettiği canım İstanbul'un, asırlar sonra düşürüldüğü hâlden ibret alın ve cesaretinizi de yine aynı İstanbul'un şahlanışından alın" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Fethi'nin 568'inci yıl dönümü için İstanbul'da düzenlenen kutlamada konuştu. İBB'nin düzenlediği kutlamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türk gençlerine hitaben "Rol modeliniz burada, bu şehrin her santimetrekaresinde. 20 yaşında Genç Sultan, sizin modelinizdir" dedi.

"Muhalefet yapmanın en zor dönemindeyim"

İBB'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği kutlamada Kılıçdaroğlu, "İnanın muhalefet yapmanın en zor dönemindeyim. Bu kadim devleti, bu emaneti ne hâle getirdiklerini gördükçe; bu rezillikleri gördükçe muhalefet olmakta çok zorlanıyorum" diye konuştu.

Konuşmasında "Osmanlı" vurgusu yapan CHP lideri, "Bugün burada, Osmanlı Devleti’nin en genç padişahlarından olan; o zaman sadece 20 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusunu rahmet ve minnetle yâd etmek için buluştuk" diye başlattığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir kahramandır ki Fatih Sultan Mehmet Han, Türk milletine hediyesi öyle büyük olmuştur ki çağ açıp çağ kapatmıştır. Dolayısıyla kendisi de zamanının değil asırların kahramanı olmuştur. Bu öyle bir gurur, öyle bir onurdur ki İstanbul’un Fethi'nin üzerinden tam 568 yıl geçti, biz her yıl aynı heyecanla İstanbul’un Fethi'ni kutluyoruz. İnşallah hep beraber ebediyete kadar da kutlamaya devam edeceğiz."

"İstanbul’un Fethi'ne ve onun emanetine sahip çıkan ve bu şehri işgalcilerden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bu şehir Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin göz bebeğidir.’ Evet, göz bebeğimizdir İstanbul" diyen Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında "en büyük haksızlığın İstanbul'a yapıldığını" ifade etti.

"İstanbul'dan Hem İbret Hem de Cesaret Alın"

Gençlere, "20 yaşında genç sultan, sizin modelinizdir" diyerek hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bu kadim devletin büyük sorunları var. Bin yıllık devlet geleneklerimiz bu sorumsuz ve gözü doymaz, çeteleşmiş iktidarın elinde magazine dönmüş durumda. Bu süreçte en büyük haksızlık da bu şehre yapıldı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

"Fatih’in fethettiği canım İstanbul’un, asırlar sonra düşürüldüğü hâlden ibret alın ve cesaretinizi de yine aynı İstanbul’un şahlanışından alın. Fatih biziz, Fatih sizsiniz; sevgili gençler, Fatih hepimiziz."

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'un Fethi Fatih Sultan Mehmet İBB Meral Akşener Ekrem İmamoğlu Fetih kutlaması İstanbul'un Fethi kutlaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP İYİ Parti