Kılıçdaroğlu: Bir İnsan Koltuğuna Düşkünse Hastane de Bombalar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bir insanın gözü dönmüşse, kendi koltuğuna düşkünse -(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu için söylüyorum- gider hastane de bombalarlar' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir insanın gözü dönmüşse, kendi koltuğuna düşkünse -(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu için söylüyorum- gider hastane de bombalarlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İsrail’in Gazze’ye saldırılarını eleştirerek “Hastane bombalanır mı ya? Akıl var mantık var ya” dedi.

CHP lideri daha sonra “Ama bir insanın gözü dönmüşse, artık bir şeyi görmüyorsa ve kendi koltuğunda düşkünse -Netanyahu için söylüyorum- onlar giderler elbette hastaneyi de bombalarlar” dedi.

28 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan yüzde 52,18’le, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek yeniden cumhurbaşkanı olmuştu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğine ilişkin itirazlar ve değişim sesleri hem parti içinden hem de tabandan yükselmişti.

İstifaya yanaşmayan Kılıçdaroğlu, “Partimi güvenli limana götüreceğim” demişti. CHP lideri, 4-5 Kasım’da düzenlenecek parti kurultayında genel başkanlığa altıncı kez yeniden aday olacak.

74 yaşındaki Kılıçdaroğlu, 2010’dan, yani 61 yaşından bu yana Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri. Partisinin genel başkanıyken beş genel seçim, iki referandum, üç de cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetti. Girdiği iki yerel seçimde partisi belediyelerin çoğunluğunu alamazken, CHP’nin 2019’da büyükşehirlerdeki başarısı zafer olarak görülüyor.

CHP lideri olarak 13 yılda hiç seçim kazanamayan Kılıçdaroğlu, 2009’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yarıştığı AKP’li Kadir Topbaş’a da yenilmişti.

 

 

Kılıçdaroğlu koltuk kılıçdaroğlu netanyahu kılıçdaroğlu hastane bombalar