Kılıçdaroğlu Bir Kez Daha Mutfağından Seslendi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı yeni bir video ile Türk milletine seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından yayımladığı yeni bir video ile Türk milletine hitap etti.

Yine mutfağından seslenen Kılıçdaroğlu, videosunu "Sizden ricam, birbirimize yönelik tüm önyargılarımızı birkaç dakikalığına bir kenara bırakmamızdır. Bu gece beni kulağınızla değil, kalbinizle dinleyin; çünkü yoksulluğumuzu konuşacağız. Yoksuluz ve bizi daha da yoksullaştırmak istiyorlar…" ifadeleriyle paylaştı.

Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidarın halkı "bile isteye" daha da fakirleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu karnı aç çocukların anne ve babalarının emeğini daha da değersizleştirerek ucuz emek olarak emperyalistlere satacağını açık bir dille bağırarak her yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya hazırlanan bir iktidarla karşılaşacağız. Emeğinizin değeri ucuzlayacak ki Batılının dolarına peşkeş çekilebilsin. Saray'ın gelecek için ülkemize artık tek bir vaadi var, o da emekçinin sömürüsü. Siz çalışacaksınız sevgili halkım, Batı'nın refahı daha da artacak, budur vaatleri" dedi.

"Peki ben neye inanıyorum?" diye soran CHP lideri, "Ben ekonomik büyümeye inanıyorum elbette. Ama benim için eşit bir gelir dağılımı, hakkaniyetsiz ve fakirleştiren bir büyümeden çok daha önemli. Benim hedefim yoksulluk oranını çok hızlı bir şekilde azaltmak ve sosyal adaleti sağlamak. Ben hem büyümenin hem de daha fazla eşitliğin mümkün olduğuna inanıyorum. Ben fakir fukaranın iyice fakirleştirilmesi üzerinden ihracatçıların daha çok dolar kazanmasına tamamen karşıyım. Ben yoksul kesimlerimizin en azından orta gelir düzeyine taşınması gerektiğine inanıyorum. Ben sosyal demokratım arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi de sosyal demokrat bir partidir. Ben sosyal devlete inanırım. Ben fakirliği söküp atarsam bu topraklardan işte o zaman halkımın duasını alırım. İşte o da bana yeter" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu mutfağından seslendi bizi yoksullaştırmak istiyorlar