Kılıçdaroğlu: Bizler Saraylarda Oturmuyoruz Toplumda Yoksul İnsanların Olduğunu Biliyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ev emekçisi kadınların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getireceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev emekçisi kadınlarla video konferans toplantısında bir araya geldi. Kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

Hayatın gerçeğini öğrenmek isteyen bir siyasetçinin ev emekçisi kadınları dinlemesi gerektiğini çünkü hayatın gerçeğini onların yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Elbette bizler saraylarda oturmuyoruz, elbette bu toplumda çok sayıda yoksul insanın olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Bir annenin en büyük dramının çocuğunu yatağa aç yatırması olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi, her annenin çocuğunun karnını doyurabilmesi ve huzur içinde yaşayabilmesi gerektiğini ancak evlerde dramlar, acılar yaşandığını, yoksulluk bulunduğunu anlattı.

Bunların aşılabileceğini, Türkiye'nin zengin ve güçlü bir ülke olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepinizin sorunu aynı üç aşağı beş yukarı. Hepiniz Türkiye coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşıyorsunuz ve dolayısıyla bazılarınızın iki çocuğu var, bazılarının bir çocuğu var üniversiteden mezun ve onlar da işsiz. Yani dramı sadece siz değil aslında dramı bütün aile yaşıyor bir anlamda."

kemal kılıdaroğlu kılıçdaroğlu chp chpli genel başkan chp genel başkanı milletvekili chp milletvekili kadınlar ev emekçisi kadınlar ev kadınları ev hanımları ev hanımı saray saraylarda oturmuyoruz