Kılıçdaroğlu: Boomerlardan Bu Memleketi Kurtaracağız

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein'in Twitch yayınında canlı yayın konuğu oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitch yayıncısı Jahrein'in konuğu oldu. Canlı yayını anlık olarak yaklaşık 310 bin kişi izledi. CHP lideri, canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Memleketi Boomerlardan Kurtaracağız

Gençlerin tümüne sözüm; konsol mu cep telefonu mu, elektronik ne alakacaklarsa gençler için KDV, ÖTV indirimi yapılacak. Üniversitede okuyan gençlerimiz var, bir yılda yurt sorununu çözeceğim.

Bu boomerlardan bu memleketi kurtaracağız. Gençlerin sayesinde, beraber kurtaracağız.

Taşı sıksa suyunu çıkartacak gençler evde işsiz bir şekilde oturuyor, bu çok üzücü.

İktidar olduğumuzda 6 ay içerisinde çok farklı bir Türkiye göreceksiniz. İstediğiniz gibi tweet atabileceksiniz, konsollarınızı çok rahat alacaksınız, internet erişimi sorununuz kalkacak.

Sevgili gençler, Türkiye'yi "Ben Kılıçdaroğlu'nu istediğim gibi eleştiririm, sabahın altısında kapıma polis dayanmaz" diyeceğiniz bir ülke yapacağız.

İktidara geldiğimizde Türkiye'de yasak olan Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız.

Türk hukukunun darbe hukukundan arındırılması lazım. 12 Mart, 12 Eylül ve 20 Temmuz süreçlerindeki anti demokratik uygulamaların hukuk düzleminden çıkarılması gerekiyor.

İnanç özgürlüğünü sağlayacağız. Kim neye inanıyorsa başımın üzerinde yeri var.

Türkiye'nin daha ağır faturalar ödememesi için en kısa sürede seçime girmek istiyoruz fakat Erdoğan bundan korkuyor. En çok korktuğu kişi ise benim çünkü doğruları söylüyorum.

Asgarî ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı

CHP'nin şu anda bir adayı yok. Biz, bir ittifak yaptık. Cumhurbaşkanı adayını, ittifakla konuşmak zorundayız. Aksi halde bu ittifak, ittifak olmaktan çıkar; Cumhur İttifakı'na döner.

Açık ve Net: HDP Yok

Bir ittifak var ama bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı ve HDP bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim.

Sedat Peker Kaosu

O videolarla ilgili basın danışmanımdan bilgi alırım. Bir yerde şöyle konuşmuş, "Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedik, ayrı dünyaların insanıyız" demiş.

Bizim o dünyada işimiz yok. Türkiye, yeraltı dünyasına teslim edilecek bir ülke değildir.

"Dikkat ettiniz mi? Erdoğan hiç konuşmuyor"

Türkiye, yeraltı dünyası aktörlerinin, siyasîleri kullanabileceği bir ülke değildir.

Soylu kalktı, bir açıklama yaptı. "Ayda 10 bin dolar para alan siyasetçi var" dedi. Kim bu siyasetçi? Soylu'nun bunu açıklaması lazım.

Yeraltı dünyasının kesinlikle ortadan kaldırılması lazım. Bu nedir biliyor musunuz? Olağanüstü rant, para, uyuşturucu demektir. Bir rant savaşı var. Dikkat ettiniz mi? Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan, bu ülkeyi hiç yönetmiyor.

"Sedat Peker'den Rüşvet Alan Siyasetçi Kim?"

Süleyman Soylu, Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığını söylediği siyasetçinin kim olduğunu açıklamalıdır.

TBMM Başkanı, rüşvet gölgesini ortadan kaldırmak zorundadır. Bu siyasî kim? Parlamento içinde mi, dışında mı?

Bunu yapamıyorsa TBMM Başkanı, rüşvet gölgesinin altında ezilir.

Arkadaşlara talimat verdim, TBMM başkanına dilekçe verin hangi siyasî Sedat Peker'den 10 bin dolar alıyorsa bu açıklanmalıdır ve Meclisin üzerine düşen bu gölge kaldırılmalıdır. Süleyman Soylu bunu acilen açıklamalıdır.

Çin Virüsü Aşılarına İlişkin

Sağlık Bakanı topluma yalan söylüyor, anlaşma bile elinde yok sen topluma niye yalan söylüyorsun bu sorulara cevap vermesi gereken Devlet Malzeme Ofisi, BioNTech ile doğrudan bir anlaşma bile yapmadılar.

BioNTech'in doğrudan yapmak istediği anlaşmayı kabul etmeyerek araya aracı sokmak istediler.

Niye doğrudan anlaşma yapmayarak birilerinin malı götürmesine imkan tanıyorsunuz? Neden doğrudan anlaşma yapmıyorsunuz? Her şeye para gözü ile bakamazsınız.

Son anlaşma ile doğrudan anlaşma yapmış oldular.

Boomer Kimdir?

Z kuşağının, yani 2000'li yıllarda doğan yeni neslin, son zamanlarda yeni fikirlere kapalı olan, gençlerin ideallerine, yeni duyarlılıklara karşı çıkan yaşlıları eleştirmek için kullandığı gözde ifadesi "OK boomer".

OK boomer, 2019'dan itibaren internet üzerindeki gençler arasında popülerlik kazanan, baby boomer neslinin basmakalıp olarak atfedilen tutumlarını reddetmek veya alay etmek için kullanılan bir slogan ve internet fenomeni. Genellikle, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan bebek doğumlarındaki artış yani "patlama" sırasında, 1946'dan 1964'e kadar doğan insanlara yakıştırılır.

Kemal Kılıçdaroğlu Twitch Jahrein CHP Millet İttifakı Boomer Kılıçdaroğlu Twitch yayını HDP Sedat Peker Süleyman Soylu OK Boomer Erdoğan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı