Kılıçdaroğlu: Bu Ben miyim Bilmem Ancak Cumhurbaşkanının Egosu Olmayan Biri Olması Lazım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir adaylık açıklaması yaptı.

TV100 canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da Atatürk heykeline yapılan saldırıyı "gündem değiştirme çabası" olarak değerlendirerek "Bu ülke işgal altındayken işgale direnen, sayesinde ezanlar okunan bir insana nasıl olur da bunları yaparlar? Ancak bunların hiçbir önemi yok. Halkın gündemi perişan"dedi.

TV100 sunucusu Kerem Kırçuval'ın Millet İttifakı'nın muhtemel Cumhurbaşkanı adayının taşıması gereken özelliklere ilişkin "Aslında verdiğiniz tarife bakıyorum, bu tarife uyan isim Kemal Kılıçdaroğlu, sadece ismi söylenmiyor" demesi üzerine CHP lideri, "Aslında yaptığım tanım sağduyulu insanların kabul edeceği bir tanım. Cumhurbaşkanının 84 milyonu kucaklaması, insanların inançlarına saygı duyması, günün 24 saati konuşmaması lazım. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Siyasi partiler arasında çıkan tartışmaları çözer, TBMM'nin açılışını yapar ve o açılışta herkesi kucaklayan konuşmalar yapar. Ülkenin adaletle yönetilmesini sağlar, cumhurbaşkanı dediğiniz budur" dedi.

"Bu ben miyim bir başkası mı bilmem, ancak cumhurbaşkanı dediğiniz böyle olmalıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının toplumu kucaklayan ve egosu olmayan biri olması lazım. Cumhurbaşkanının gücü yönetebilmesi lazım" diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

kemal kılıçdaroğlu chp adaylık cumhurbaşkanı adaylığı tv100 kerem kırçuval