Kılıçdaroğlu: Bugün Türkiye'de En Büyük Sorunu Yaşayan Esnaflarımızdır

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bugün Türkiye'de en büyük sorunu yaşayan esnaflarımızdır. Dükkanları aylardır kapalı, geçinemiyorlar' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir Belediyesini ziyaret ederek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'de en büyük sorunu esnafların yaşadığını söyleyerek, "Ortada bir yangın var. Duymayan kulaklara duyurmak, görmeyen gözlere göstermek gerekir. Bizim esnafımızın sorunlarına tercüman olmamız lazım" dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kırşehir'den güzel haberler aldıklarını belirterek, bu kentin Türk siyaset tarihinde ve esnaf dünyasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Esnafların piri Ahi Evran Veli'nin diyarında esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Kırşehir'in siyaset ve esnaf kültüründe önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Esnafımızın piri Ahi Evran burada. Birazdan türbesini de ziyaret edeceğiz. Bugün Türkiye'de en büyük sorunu yaşayanlar esnafımızdır. Uzun zamandır dükkanları kapalı, geçinemiyorlar ve sorunları var. Arzu ettikleri destek hiç sağlanmadı. Ortada bir yangın var. Duymayan kulaklara duyurmak, görmeyen gözlere göstermek gerekir. Bizim esnafımızın sorunlarına tercüman olmamız lazım. Ahi Evran'ın mekanında esnafın sıkıntısını dillendirmek boynumuzun borcudur. Esnafımızın yanında olmalıyız. Biz çünkü toplumun en küçük halkasının tercümanı olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sıkıntı çeken tüm kesimlerin yanında olmaya gayret ettiklerini vurgulayarak, "Bu ülkede hiç kimse kendisini sahipsiz hissetmemeli. Herkes şunu iyi bilmelidir ki eğer bir kişi 'benim sahibim kimdir?' diye etrafa şöyle bir bakıyorsa beni ve Cumhuriyet Halk Partisini görecektir. Onların sahibi biziz. Dertlerini biz dile getireceğiz. Kim görmek istiyorsa göstereceğiz. Görmek istemeyenlere de duyuracağız ve göstereceğiz" diye konuştu.

kemal kılıdaroğlu kılıçdaroğlu chp chpli genel başkan chp genel başkanı milletvekili chp milletvekili yalancı yalan söylüyor sözde cumhurbaşkanı bir milyon lira 1 milyon tl tazminat aşı aşı olacak aşı ne zaman