Kılıçdaroğlu Bürokratlara Tekrar Seslendi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha bürokratlara seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Bürokratlar, Bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın" ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu?

Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı çağrısında ise "Siz Erdoğan ailesinin değil bu devletin şerefli memurlarısınız. Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun" demiş, Erdoğan CHP liderinin bu açıklamasını "memurları tehdit" ve "suç" olarak nitelemiş ve Kılıçdaroğlu hakkında cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP lideri ise Erdoğan'ın açıklamasına grup toplantısında yanıt vererek Yasal ölçülerde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkilere girenleri evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim" demişti.

Siyasi Cinayet İddiaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından kısa bir süre Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu iddiaları "ahlaki olmayan bir tavır" olarak nitelemişti.

Bu İddiaları İktidar Yayıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "siyasi cinayet" iddialarının ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Son olarak ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendisine yönelik suikast yapılacağına ilişkin duyum aldığını söylemişti.

Bunun ardından ise eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan siyasi suikast iddialarını iktidarın yaydığını söyleyerek muhalefete bunlardan korkmamaları ve halkın içine girerken çekinmemeleri tavsiyesinde bulunmuş, "Ayrıca kamu görevlilerine de moral versinler. Devlet içinde görev yapan dürüst çok sayıda kamu görevlisi var. Muhalefet, devlet kurumlarına sahip çıkarsa, oradaki vatanperver insanlar da kanunsuz emirleri artık dinlemeyecek ve yasadışı istekleri yerine getirmeyecektir" demişti.

çağrı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sayın Bürokratlar Bugün kararlar alırken düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun Siz bu milletin onurlu evlat