Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı'nın Adayı Henüz Belli Değil, Erdoğan 'Ben Adayım' Demedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Fikret Bila'ya konştu.

Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinden bilgisinin de onayının da olduğunu belirterek "Trabzon’da doğup büyümüş, gençliği orada geçmiş. Akrabaları var. Bayramda ziyaret etmesi gayet normaldir. Gezinin yankılanması da normaldir. Ekrem Bey, İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanı. Dolayısıyla popüler bir isim. Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal. Ekrem Bey’in Karadeniz’de gördüğü ilgiden çok memnun oldum" ifadelerini kullandı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının taşıması gereken nitelikleri belirlediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Adayı 6 lider birlikte belirleyecekler. 6 lider de bu adayın arkasında olacak. Bu konuda bir değişiklik yok. CHP’nin belediye başkanlarına gelince. Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir" dedi.

Muhalefetin adayını belirlemesi için henüz zaman olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu soru bize soruluyor ama henüz Cumhur İttifakı’nın adayı da belli değil. Erdoğan ‘ben adayım’ demedi" diye konuştu. 

Altılı masanın siyasi ahlak yasası, seçim güvenliği, ekonomi Merkez Bankası, stratejik planlama konularında ortak çalışma yürüttüğünü belirten Kılıçdaroğlu, çalışmalar bittiğinde seçimden sonra uygulayacakları programları açıklayacaklarını ifade etti. 

Erdoğan Aday Olacak mı? AKP Tabanında 'B Planı' Arayışı

kemal kılıçdaroğl kemal kılıçdaroğlu cumhur ittifakı adayı henüz belli değil erdoğan ben adayım demedi