Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Seçeceğiz, Pop Star Seçmeyeceğiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baskın seçim olması ihtimaline ilişkin "Kararsızlar AK Parti’den kopmuş vaziyetteler. Kaynak aktardığı kişiler üst gelir gruplarına çalışıyor. Devletin soyulmasına göz yuman bir Erdoğan var. Bu gerçeğin bilinmesi lazım. Baskın seçim yapsınlar, memnun oluruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iktidar olma şansının olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Kendisi de bunu iyi biliyor. Ona düşen toplumu daha fazla çıkmaz sokaklara sokmadan bir an önce seçime gitmesidir. Halkın hakemliğinden korkmamak gerekir. Sarayından çıkarsa gerçekleri görecektir" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin konuşma imkanı bulamadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunu erken buluyoruz. Önceliklerimiz var. Hukuk, anayasa, yargı, şeffaflık konusunda görüş birliği sağlandı. Ekonomi konusunda da böyle bir uzlaşma sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Seçeceğiz Pop Star Seçmeyeceğiz

Adayın ve dolayısıyla cumhurbaşkanı olacak kişinin devleti tanıması ve bilmesi gerektiğini, toplumun tüm bileşenlerini bir araya getirebilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Örnek olması lazım, Saraylara meraklı olmaması lazım, mütevazı, halk adamı olması lazım. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, pop star seçmeyeceğiz. İttifakı bir arada tutacak ve devlette dönüşümü sağlıklı şekilde sağlayacak bir insanı seçeceğiz. Çok meşhur birini seçelim meselesi değil" şeklinde konuştu ve adayın seçim kararı alındıktan sonra ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

"5'li çete" adını verdiği şirketlerin kendisiyle görüştükleri iddialarını reddeden Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na randevu vermediği iddiasını ise "asparagas" olarak niteledi. 

kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı