Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığına Oturan Kişinin Ahlaki Meşruiyet Sorunu Var

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşmeleri anlattı.

28 Mayıs'ta alınan sonuçlardan sonra Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecini değerlendirerek siyasetçinin ‘ahlaklı’ olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin ahlaki meşruiyet sorunu var. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişinin ahlaki meşruiyet sorunu var" dedi.

Kılıçdaroğlu, “Siyasetçi ahlaklı olmak zorundadır. Siyasetçi elbette belli konuları abartabilir, bunda hiçbir mahsur yoktur. Abartırsınız, eksecere edersiniz ama yalan söylemezsiniz, iftira atmazsınız karalama yapmazsanız” vurgusu yaptı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin başında olup olmayacağına dair ise Kılıçdaroğlu, "Ona parti karar verir tabii doğal olarak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüşmeleriyle ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı:

"Canan Hanım, İstanbul'daki gelişmeleri aktarmak için ayda bir gelirdi. Ekrem İmamoğlu da büyükşehir belediye başkanımız. O da geliyordu. Dolaysıyla o çerçevede zaman zaman Mansur Yavaş Bey'le de bir araya geliriz. Artılar, eksiler sorun varsa nasıl çözeriz konuşuyoruz. Bunlar olağanüstü olay değil bildiğimiz rutin, sıradan olan gelişmeler bu olağan. Oturup, konuştuk. Ben İstanbul'a gittiğimde orada da beraber oluruz. Onlar belli aralıklarla Ankara'ya gelirler, Ankara'da beraber oluruz. Karşılaştıkları sorunlar varsa onları anlatırlar. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz."

kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı ahlaki meşruiyet imamoğlu kaftancıoğlu