Kılıçdaroğlu Davutoğlu'nun Sözlerine İlişkin Açıklama Yaptı: İkili Sistem Kuracağız

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "imza yetkisi" çıkışına dair ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Halk TV'de konuk olduğu sırada tüm muhalefeti hezeyana sürükleyen “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır" sözlerini sarf etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Davutoğlu’nun Altılı Masa liderlerinin iktidardaki yetkisine dair ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu Altılı Masa liderlerinin sistemde olacağı ‘ikili mekanizma’ kuracaklarını söyledi.

Davutoğlu dün katıldığı programda ise, “Seçilen cumhurbaşkanı dedi ki, ben kabul etmiyorum. Aldığınız oylar da düşüktü. Ben bu kararı veriyorum” sorusuna karşılık “Dediği anda bir kriz çıkar, çok açık söyleyeyim ve o cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır.” diyerek daha seçilmemiş cumhurbaşkanını tehdit etmişti.

'İkili Mekanizma Kuracağız'

İsmail Küçükkaya, Halk TV’deki programında Kılıçdaroğlu'nun şunları söylediğini ifade etti:

“Altı partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur. Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir.”

kemal kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu altılı masa