Kılıçdaroğlu 'Deep Fake' İddialarıyla İlgili Konuştu: Bitcoin'le Hackerlara Ödeme Yapıldı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de katıldığı canlı yayında 'deep fake' yöntemiyle ses ve görüntülerinin değiştirilerek karalama kampanyası yapılacağı iddiasını yineledi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de katıldığı canlı yayında “deep fake” yöntemiyle ses ve görüntülerinin değiştirilerek karalama kampanyası yapılacağı iddiasını yineledi.

“Uluslararası Casus Şebekelerinin Tuzağına Düştüler”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Neyin önünü almaya çalışıyormuşuz? Bildiğini açıklasın niye açıklamıyor? Bu yönde bir bilgi geldi ama her gelen bilgiyi hemen kullanmıyoruz. Bunu doğrulatmamız lazım. Sonra doğrulattık bazı kanallardan. Yurt dışında deep fake denilen yöntemle ses ve görüntüleri değiştirerek olumsuz propaganda yapabilirler. Yurt dışından bazı hackerlarla sözleşme yapıldı ve onlara Bitcoin üzerinden ödeme yapıldığı yönünde bilgiler geldi. Bunu yapanlar uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşmüş durumdalar. Çünkü onlar bütün bunları biliyorlar zaten. Buradan iftiralarla beni suçlamak istiyorlar. Ben de bunu açıkladım. Şimdi paniğe kapıldılar, ‘biz biliyoruz neyin önünü almaya çalıştığınızı’” dedi.

“İftira ve Yalanlarla Acaba Bu Seçimi Kazanabilir miyiz Diye Düşünüyorlar”

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında manipülasyon yapılacağı yönündeki iddiaların da doğru olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ben MIT’den çıktıktan sonra Boston’dan karayoluyla önce New York’a gidip, şu meşhur gökdelenin önünde video çekmiştim. Sonra oradan da Washington’a geçtim. O yol 8 saat sürüyor. O yol üzerinden kurgular yapmaya, ses kayıtları ve görüntüler üzerinden bir şeyler üretmeye çalışıyorlar diye bir bilgi geldi. Niye bunu yapıyorlar? Kaldı ki, benim arabamda devletin polisi de var. Ben tek başıma gitsem, tek başına gitti derler. Başkaları da var yanımda. İktidarı kaybedeceklerini biliyorlar. 'İftira ve yalanlarla acaba bu seçimi kazanabilir miyiz diye düşünüyorlar.”

kemal kılıçdaroğlu deep fake fahrettin altun bitcoin hacker