Kılıçdaroğlu: Demokrasi Olmalı ki Sabahın Köründe Gençlerin Kapılarını Polis Kırıp İçeri Girmesin

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi.

Genç İstihdam Çalıştayı’nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkeyi ayağa kaldırmak için gereken dört ayaklı stratejiyi anlattı.

Kılıçdaroğlu, “Birinci ayak demokrasidir. Düşünce özgürlüğüdür, yargı bağımsızlığıdır. Eğer düşünceyi ifade özgürlüğü yoksa hiçbir sorunu tartışamayız. Yargı bağımsız olmalı ki birilerinin talimatıyla hakim bizleri içeri atmasın. Demokrasi olmalı ki sabahın köründe gençlerin kapılarını polis kırıp içeri girmesin. Bunlar olmadığı takdirde ülkeyi büyütemez, geliştiremez, istihdam ortamı yaratamazsınız. Gençler geleceklerini yurt dışında aramaya başlarlar" diye konuştu.

Mülakat mağdurlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Her birimizin ülkenin geleceği konusunda sorumluluğumuz var. Bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor" dedi.


"Türkiye'nin üretmesi lazım" diyen CHP lideri, ikinci ayağın üretim olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Her alanda üreteceksiniz ve ülkeyi saygın kılacaksınız. Bu ancak düşünceyi ifade özgürlüğünün olduğu ülkelerde olabilir. Baskının olduğu otoriter yapının olduğu ülkelerde insanlar düşüncelerini özgürce ifade edemezler. Sansür düşünceyi kısıtlamadır. Üretmek aynı zamanda ekonomik bağımsızlığın temel noktasıdır. Siyasal bağımsızlığınızı korumak istiyorsanız ekonomik bağımsızlığınızı güçlendirmek zorundasınız" diye konuştu.

"Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundasınız. Anayasa der ki herkesin çalışma hakkı vardır devlet bu hak için olanakları hazırlar diyor. Peki işsizler ordusu nedir? Demek ki gerçek anlamda sosyal bir devlet değiliz biz" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer milyonlarca gencimiz işsizse sosyal devlet görevini siyasal iktidar yerine getirmiyor demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bir gücünü var, gücünüzün ne kadar farkındasınız bilmiyorum. Efendim niçin gidip oy kullanayım gitmek istemiyorum' Bunu söylediğiniz zaman işsizlik olabilir ve ben bu konuda duyarsızım demek bu. Yoksulluk olabilir ama ben duyarsızım demek. Eğer şikâyetlerinizi bir şekliyle giderecek makamı iktidara taşırsanız o zaman sorunların çözümünde temel aktör olursunuz. Siyaset kurumunu sorgulamak ve onu doğru bir raya oturtmak sizin elinizde" dedi.

kılıçdaroğlu gençler chp demokrasi üretim