Kılıçdaroğlu: Derdini Anlatan Gençlere 'Çıkar Telefonunu Göster' Diyen Dayılara Benziyorsun Erdoğan

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı öğrencilerin barınma sorunu konusunda eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan" Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni"nda yaptığı konuşmada öğrencilerin barınma sorununa ilişkin yapılan eleştirileri "yalan" olarak nitelemiş ve "Ülkemizde iktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız ve bunu görmeden maalesef yalan yanlış, hiç ilgisi, alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak 'Türkiye'de şu anda yurt yokmuş' diye bu tür böyle yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasite ile biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz" demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarına resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Gençleri ya işsiz bırakıyorsun ya yurtsuz! Çıkmışsın “Gençlerin sorunu yok” diyorsun. Sorunları reddedince yok olmuyorlar, sen sadece hamaset yapmış oluyorsun. Derdini anlatan gençlere yaklaşıp “Çıkar telefonunu göster” diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Derdini Anlatan Gençlere Çıkar Telefonunu Göster Diyen Dayılara Benziyorsun Erdoğan