Kılıçdaroğlu Diyarbakır'dan Erdoğan'a Çağrı Yaptı: Delikanlıysan İstediklerimi Verirsin

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Daha önce söz verdiği üzere Diyarbakır'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehirde esnafları ziyaret etti. 

Kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşan CHP lideri, esnafları ziyaret ettiği sırada cebinin "Evladım işsiz" kağıtlarıyla dolduğunu, bu sorunları çözmekle görevli olanın siyaset kurumu olduğunu vurguladı.

"Roboski'de Öldürülenlerin Aileleriyle Helalleşmek Lazım"

"Helalleşme" sözlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Toplum olarak helalleşmek zorundayız. Sıkıntılarımız var. Diyarbakır yaşadı, bu bölge büyük sıkıntılar yaşadı. Diyarbakır Hapishanesindeki işkenceler unutulmadı. Oradaki insanlarla bizim helalleşmemiz lazım. Bunu yapmazsan barışamayız. Diyarbakır Hapishanesi'nin İnsan Hakları Müzesine dönüştürülmesi lazım. Roboski'de öldürülen gencecik evlatlarımız vardı. Onların aileleriyle de helalleşmek lazım. Haksızlıkla yüzleşmektir helalleşmek" dedi.



Yoğun olarak batıdaki illere yatırım yapıldığını ve doğu illerinin geri kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da elektriği bedava verme vaadine Erdoğan'ın "Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var?" şeklindeki meydan okumasını şöyle cevapladı:

"Elimi Tutan Sensin!"

"Sizin evlatlarınız 'Büyük kentlerin varoşlarında asgari ücretle nasıl iş bulabilirim?' diye uğraşıyorlar. Diyarbakır'dan Erdoğan'a söylüyorum. Elimi tutan sensin. Delikanlıysan benim istediklerimin tamamını verirsin. İlk yatırımı geleceğiz Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yapacağız. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Batman. 6 ile güneş enerjisi yapacağız. Güneşe para veriyor musunuz? Vermiyorsunuz. Hesabını yaptım. Bu 6 ile çiftçiye elektriği bedava vermek ve artan elektriği de satmak kaydıyla 5 bin megavatlık bir yatırım yapmak mümkün."

"'Kürt Sorunu Yoktur' Diyor Sayın Erdoğan"

"Özgürce tartışamazsak sorunları çözemeyiz. 'Kürt sorunu yoktur' diyor Sayın Erdoğan" diyen Kılıçdaroğlu "Ona göre yoktur. Vatandaşa sor. Sen mi bileceksin sorunu yaşayan mı bilecek? Böyle bir haksızlıkla karşı karşıyaysa onu dinleyeceksin ve çözeceksin" ifadelerini kullandı.

6 partinin mutabık kalarak açıkladığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin "Sorunları birlikte aşmak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılan birçok Diyarbakırlının rozetlerini taktı.


 

kılıçdaroğlu diyarbakır roboski kürt sorunu erdoğan delikanlıysan istediklerimi verirsin şanlıurfa