Kılıçdaroğlu Duyurdu: 'Bugün Elektriğimizi Kesmişler'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu.

Resmi twitter hesabından "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" mesajıyla paylaştığı videoyla evinin elektriğinin kesildiğini duyuran Kılıçdaroğlu, elektriğin bir insan hakkı olduğunu söyledi.

3 yılda yüzde 400'den fazla elektrik zammı yapıldığını ve zamların geri çekilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl 3 milyon 449 bin 334 abonenin elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Et ve Süt Kurumu'na aç çocuklar için gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Oysa zavallı çocuklarımız hem aç hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Ödemedim, ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21 sularında ekranları başına davet ediyorum. Görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.
 

kemal kılıçdaroğlu chp genel başkanı bugün elektriğimizi elektrik kesmişler