Kılıçdaroğlu Elazığ'da: Bir Elazığlıyı Bakan Yaparız, Ne Olacak?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da "Elazığlı bakan" sözü verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle Elazığ'da yapılacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatı Temel Atma Töreni'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Bugün CHP'nin, Yarın Türkiye'nin Başındasınız

Törende konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hitap ederek "Sizin önderliğinizde çok büyük bir mücadele yürüyor şu anda. Bugün ana muhalefet liderisiniz. Yarın ülkenin başındasınız. Bugün bu ülkenin başında olan insan yarın bu ülkenin muhalefeti olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan "Elazığlı Bakan" Sözü

Elazığ'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elazığlı bakan" sözü verdi.

"Bir Elazığlıyı bakan yaparız, ne olacak?" diyen Kılıçdaroğlu, "Elazığ uzun süredir bakan çıkarmadı. Bakan çıkarması lazım. Elazığ, bu bölgenin kilit kentlerinden birisi, elbette bakan verilmesi lazım. Bakanın buraya daha fazla hizmet getirmesi lazım. Elazığ uzun süre AKP'ye destek verdi, hatta 'full' destek verdi. En azından belli bir süre dahi olsa bir bakanlık verilmesini elbette Elazığlı bekler. Allah nasip ederse iktidar olacağız, parlamentoda Elazığlı bir bakan olacak" ifadelerini kullandı.

İktidara gelmeleri halinde mülakatı kaldırma vaadi veren CHP lideri, "KPSS sınavına giren kişi aldığı puana göre devlete yerleşecek. En acı olanı torpildir.  Matematikte Türkiye 7'ncisini eliyorsunuz. El insaf yahu. Veya Hakimlik Savcılık sınavına giriyor, sınavda ikinci oluyor mülakatta eliyorsunuz. Bunlar olmaz" diye konuştu.

"Bunların Tamamı Fasa Fiso"

"'Millet İttifakı dağılıyor, masanın altında HDP var, masanın yan tarafında şu var, öbür tarafında şu var, yok birbirine girdiler'… Bunların tamamı fasa fiso" diyen Kılıçdaroğlu, bu iddiaları gülerek okuduklarını söyledi.

Türkiye'nin durumuna parti penceresinden bakmadığını, devlette çürüme yaşandığını, yerel hakimlerin Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Buradan devleti çıkarmamız lazım. Adalet mekanizmasını güçlendirmemiz lazım. Devlette liyakati yeniden oluşturmamız lazım" dedi.

"Henüz Türkiye'nin Tüm Sorunlarını Masaya Yatırmış Değiliz"

6 liderin Türkiye'nin tüm sorunlarını henüz masaya yatırmadığını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Önce parlamenter sistemi masaya yatırıp, bunu nasıl çözeceğimizi, adaleti nasıl getireceğimizi, yolsuzlukları nasıl önleyeceğimizi, geldiğimiz zaman hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu kuracağımızı, hemen arkasından ekonomik sosyal konseyi toplayacağımızı, strateji planlama teşkilatını kuracağımızı bunlarla ilgili kararlarımızı aldık. Diğer kararlar da var. Seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız? Açık söylemek gerekirse biz bu hükümete güvenmiyoruz. Sandıkların başında görev alan arkadaşların güven içinde görevlerini yapmaları, bunların eğitilmeleri gerekiyor. Suriyeli mülteciler var. Bunları nasıl göndereceğiz? Bu konuda da oturup konuşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

"Tüm Sorunlara Çözüm Ürettikten Sonra Adayımızı Belirleyeceğiz"

Altı liderin ayda bir toplanarak genel başkan yardımcılarının çalışmaları doğrultusunda kararlar aldıklarını, yardımcıların liderlere sunduğu raporlar doğrultusunda masaya gelerek çalıştıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Bütün sorunlara çözüm ürettikten sonra cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz" dedi.

"Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mısınız?"

"Cumhurbaşkanı nasıl olmalı onu kendi bildirimizde açıkladık. Cumhurbaşkanının devlet aklı olmalı, devlet tecrübesi olmalı, ahlaklı olmalı, kendi egosuna teslim olmamalı, adaletli olmalı, adaleti savunmalı. Devlette liyakati savunmalı. Bunların olması lazım. Bu niteliklere uygun kişi bulacağız. Var, niye olmasın?" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Her Parti, Kendi Liderini Cumhurbaşkanı Adayı Görmek İster"

"Arkadaşlarımız bunu söyleyebilirler tabiî ki. Sonuçta her parti kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama biz akılcı davranıyoruz. 6 lider bir aradayız, akılcı politikalar üreteceğiz.

O akılcı politikalarla yolumuza devam edeceğiz. 6 lider kader birliği yaptık, parti için değil, Türkiye için yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak.

Verdiği sözü tutacak, alt alta yazılan vaatlerin altına imzayı atacak, liderlere karşı o yükümlülüğü yerine getirecek ve bunu kamuoyuna deklere edecek.

Devlet çarkı o kadar bozuldu ki, yeniden inşa sürecinde akılcı politikalar gerekiyor."

"Sürpriz Adaya Yer Yok"

Kılıçdaroğlu, "Sürpriz bir aday çıkabilir mi?" sorusuna "Sürprizlere yer yok" yanıtını verdi.

 

kemal kılıçdaroğlu elazığ bir elazığlıyı elazığlı bakan yaparız ne olacak cumhurbaşkanı adayı