Kılıçdaroğlu Erdoğan'a 'Allah'ın Cahili' Dedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İstanbul Borsası'nın Katar'a yapılan satışını  'Paranın rengi, dini yoktur. Para paradır' ifadesiyle savunan Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Osmanlı bunu diyen yöneticiler nedeniyle battı. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksın" dedi.

Türkiye'de gerçek koronavirüs verilerinin de açıklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gerçek rakamlar, resmi rakamların çok üstünde. Devlet, yalan söyler mi? Türkiye'nin verdiği koronavirüs rakamlarına kimse güvenmiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, dün açıklanan tedbirlere ilişkin ise şunları kaydetti:

"Dün oturdular 4-5 saat mi sürdü kabine toplantısı . Erdoğan çıktı 2-3 dakika önlemlere ayırdı. Önlem alındı doğru, peki ekonomiyle ilgili önlemler? Tek satır yok. Adamın dükkanını kapatıyorsun, peki ne yapacak bu adam, nasıl geçinecek? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum: Dün 3-4 saat konuşacaklar. Çıkıp bir iki dakika konuşacak, ama ekonomiyle ilgili tek bir cümle dahi kurulmayacak. Sevgili esnaf kardeşim böyle yapıyorlar sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin!

Çözümler önerdik, eleştiri getirmedik. Şunu yapın bunu yaparsanız vatandaş memnun olur diye önerilerimizin tamamını yaptık. Bu önerilerin yüzde 90'ı uygulanmadı. Pandemi süreci iyi yönetilemedi. Uçağa binmeyi yasaklıyorsunuz uçak biletinde KDV'yi yüzde 182den 1'e indirdim diyorsunuz. Efendim pandemi sürecinde vatandaş tasarruf yapsın diye. Ne tasarrufu. Bu kadar akıl dışı uygulamalar. 13 bin 706 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde.

Devlet dediğiniz kurum yalan söyler mi! Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB açıklama yaptı, onları terörist ilan ettiler. Akıl dışı! Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi! Bir kişinin hastalığını kim bilir? Kaymakam mı cumhurbaşkanı mı esnaf mı bilir? Hayır efendim doktor bilir. Doktor diyor ki bunun sayısı budur. Vay efendim sen bunu nasıl söylersin. Ana ilke nedir? Salgının yayılmasını engellemektir. Bu yapıldı mı yapılmadı. Şu anda geldiğimiz nokta acı. Salgın yönetiminbde Avrupa'da birinci dünyada dördüncü ülkeyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan utanıyor mu? Utanmazlar! Yalan söyledim diyor. Akıl dışı bir olay."

kemal kılıçdaroğlu chp grup toplantısı son dakika erdoğan'a allahın cahili dedi son dakika açıklama siyaset güncel haberler