Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a karşı Seçimi Kazanacağımdan Şüphem Yok

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu bir programda kendisine yöneltilen "Erdoğan ile bir Cumhurbaşkanlığı yarışına girerseniz, kazanacağınızı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya "En ufak bir şüphem yok. Dolayısıyla kahkahanızı atabilirsiniz" diyerek yanıt verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Haber Global kanalında canlı olarak yayımlanan bir programda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Sunucusu Buket Aydın ile yerel seçimlerden önce yaptığı bir yayına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Başlamadan önce güzel bir kahkaha bekliyorum sizden. Gülmeniz bize şans getiriyor, onu da ifade edeyim" dedi.

SONBAHARA KADAR DAYANAMAZLAR

Aydın'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman yapılır?" sorusunu Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı:

"Normali şu, hükûmetin bir an önce sandığı getirmesi lazım. Neden? Yönetemiyor artık, dağılmış bir hükûmet var. Bir kişi, o da nasıl yöneteceğini zaten artık bilmiyor. Bilen kişi, sorunlar karşısında çözümü halka anlatır. Bunların hiçbiri olmuyor şu anda. Erdoğan'ın gündeminde sadece ben varım, 'Bay Kemal.' Bay Kemal, doğrudan doğruya halkın sorunlarını dile getiriyor ve Erdoğan da bu sorunları dinlemekten rahatsız oluyor. Hükûmetin bunları yapma şansı yok, gecikilen her gün topluma ağır maliyetler getiriyor."

"Parlamento vesayet altında. Seçim yapılmasına iki kişi karar verebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Bana göre sonbahara kadar gidemezler. Sonbahara kadar götüremezler bu ülkeyi. Her geçen günün maliyeti ağırlaşıyor. Esnaf gerçekten perişan vaziyette." 

KAHKAHANIZI ATABİLİRSİNİZ

Seçim konusu açılınca Aydın'ın "Erdoğan ile bir cumhurbaşkanlığı yarışına girerseniz, kazanacağınızı düşünüyor musunuz?" şeklinde sorduğu soruya Kılıçdaroğlu'nun yanıtı şöyle oldu:

"En ufak bir şüphem yok. Dolayısıyla kahkahanızı atabilirsiniz."

Öte yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde ilk bir hafta içinde atacakları adımlardan biri olarak İstanbul Sözleşmesi'ne yeniden dâhil olmayı saydı.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçim erken seçim ekonomik kriz Recep Tayyip Erdoğan AKP CHP Bay Kemal esnaf çin virüsü salgın pandemi kısıtlamalar koronavirüs kovid-19 covid-19 cumhurbaşkanlığı seçimi İ