Kılıçdaroğlu Erken Seçim Çağrısını Hürriyet Kasidesiyle Yineledi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SÖZCÜ TV'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısını, “Eğer bu tablodan rahatsızsa Sayın Erdoğan, erken seçim yapması lazım. Bu milletin sırtına ek yeni yükler getirmek istemiyorsa erken seçime gitmek zorunda. Her gün vatandaşın sırtına yüklenen yük artacaktır. Bugün akaryakıta zam geldi olağanüstü rakamlarla. Bu zamları kim ödeyecek? Erdoğan mı ödeyecek? Erdoğan benzin parası, dolmuş parası, taksi parası, uçak parası ödemez. Taksici, kamyon şoförü, otobüs şoförü ne yapacak? Zam fakir fukaranın sırtına yıkılacak. Elektriğe de zam gelecek. Erken seçim yapmak zorundalar" dedi.

Sonbaharda erken seçim yapılacağını öngördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Namık Kemal'in Hürriyet Kasidesi'ndeki "Çekildik izzet ü ikbal ile bab-ı hükûmetten” dizesine atıf yaparak "Çekil kardeşim, izzet ü ikbal eyle, getir milletin önüne sandığı koy kardeşim. Yönetemiyorsun artık sen, memleketi perişan ettin sen kardeşim. Mahvettin bu memleketi. Buğday ithal ediyoruz, şeker ithal ediyoruz, fasülye ithal ediyoruz, mercimek ithal ediyoruz. Bu ülkede toprak mı kalmadı? Orta Doğu’yu besleyen Türkiye’yi ne getirdiler. Memleketi bu hale getirdiler, çekilmeleri lazım” erken seçim çağrısını yineledi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya ise Millet İttifakı içindeki istişare ile karar verileceğini ve bu safhada adaylığı tartışmayı doğru bulmadığını belirterek cevap verdi. Kılıçdaroğlu adaylık için isim zikretmese de bazı nitelikler sıralamaktan kaçınmadı, CHP lideri, "Cumhurbaşkanı adayının en azında namuslu bir adam olması lazım. Milletine hesap vermesi lazım. Mal varlığı dolayısıyla bir başka ülke tarafından tehdit edilen adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanının ailesiyle topluma örnek olması lazım. Bizim çıkaracağımız cumhurbaşkanı adayının bu nitelikte olması lazım" dedi.

CHP liderinin "Cumhurbaşkanlığı onore bir makamdır. Ben olmayacağım diye kaçmak doğru değildir" Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylık sorularına verdiği olumsuz cevapları akıllara getirdi.

Canlı yayın esnasında ise izleyicilerden "128" yorumları yağdığı görüldü.

Kılıçdaroğlu Erken Seçim Çağrısını Hürriyet Kasidesiyle Yineledi