Kılıçdaroğlu: Erken Seçim Olabilir, Hazırlıklı Olmalıyız

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'na göre seçimi yeni kazanan Erdoğan durduk yere erken seçime gidebilir, bu yüzden istifa etmemesi gerekiyor.

Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, durduk yere erken seçime gidilebileceğini iddia etti. 

Seçimi kaybettikten sonra istifa etmemek için direnen Kılıçdaroğlu, "Seçimin kazanılamamasının elbette birçok nedeni vardır. Sizce kırılma noktası nedir? Ya da en önemli üç nedeni saysanız neleri öne çıkarırsınız?" sorusuna "Geriye dönüp bu tür tartışmalara girmek istemiyorum… Ancak şunu söyleyebilirim; bu seçimin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Devletin bütçesi ve bürokrasisi kullanılarak ve daha acı olanı ise sahtekârlıklar yapılarak, Erdoğan tarafından kazanılan bir seçimdir. Cumhurbaşkanı olacak kişinin en azından sahtekârlık yapmaması, yapılan sahtekârlığı seçim malzemesi olarak kullanmaması gerekir. Ahlak bunu gerektirir... O nedenle saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur." yanıtını verdi.

Kendisine yönelik eleştirileri perdelemek isteyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye her an bir erken seçime gidebilir. Biz her koşulda hazırlıklı olmalıyız…" ifadelerini kullandı.

kılıçdaroğlu erken seçim erdoğan chp seçimler