Kılıçdaroğlu: Fiyatlar Sana Uygun Tabi, Sen Bedava Yaşıyorsun

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

1 Ekim'le birlikte Meclis'in yeni yasama yılının başlamasına ilişkin iyi dileklerde bulunan Kılıçdaroğlu "Parlamentonun Milli Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği çabayı göstermesini isteriz. TBMM'de görev alan milletvekillerinin birilerinin değil milletin vekili olmasını isteriz. Milletin vekilleri ancak milletin sorunlarına çözüm üretirler. Bazı vekiller milletin vekili değil de iradesini Saray'a veya birilerine teslim etmişse, o kişiler milletin vekili olamaz. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz derken ana felsefemiz bu. Milletvekili, milletin vekiili olmalı. Milletvekili ahlaklı olmalı. TBMM'de ihale takipçisi, adamına göre karar veren milletvekili olmamalı. Onun için inşallah iktidar olacağız, ilk çıkaracağımız kanun 'Siyasi Ahlak Kanunu' olacak. Bu parlamentoya ahlak hakim olacak" dedi.

'Endişeli Muhafazakarlara' Seslendi

Yaklaşan Millet İttifakı iktidarından muhafazakarların endişelendiği iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman soruyorlar. 'Acaba CHP iktidar olduğunda elde ettiğimiz kazanımlar elimizden alınır mı?' diye. Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi, yeni kazanımlara sahip olacaksınız CHP'nin iktidarında. İnşallah iktidar olacağız ve en özgür şekilde bizi eleştireceksiniz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin barınma sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "19 yıl iktidarda olup hala yurt sorunu çözülmemişse burada bir sorun vardı" dedi.

CHP lideri Merkez Bankası'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınmasını da eleştirerek "Yavaş yavaş Ankara'nın içini boşaltıyorlar. 72 katlı bina yapmışlar. Sözde finans merkezi yapacaklar. Tefeciler Londra'da olmasın da o yüksek binada olsun' diye. Allah inandırsın o binayı öğrenci yurdu yapacağım. Merkez Bankası burada kalacak" şeklinde konuştu.

Kış yaklaştıkça ekonomik durumun daha da kötüye gideceğini belirten Kılıçdaroğlu,"Erdoğan ekonomisini karakışta göreceksiniz. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlarla kim duracak" diye sordu.

Fiyatlar Sana Uygun, Sen Bedava Yaşıyorsun

Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi mağazasına gitmesi sonrasında söylediği "Fiyatlar gayet uygun" sözüne de değinen Kılıçdaroğlu, "Uygun tabi, sana uygun. Sen elektrik parası ödemezsin, su parası ödemezsin, doğal gaz parası ödemezsin, dolmuş , taksi, uçak parası ödemezsin. Sen bedava yaşıyorsun zaten. Her şey bedava sana. Sen acaba ayda 2 bin 825 lira aylık alan bir asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Sen 2 bin 825 lirayla bir ay geçin bakalım. Sen milleti mi kandırıyosun? Sen fiyatların nereye geldiğini bilmiyor musun?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Fiyatlar Sana Uygun Tabi Sen Bedava Yaşıyorsun