Kılıçdaroğlu Gara Şehitleri İçin 'Neden Kurtaramadınız' Diye Sordu, AKP 'Provokasyon' Dedi

TAKİP ET

Ana muhalefet liderinin Gara'da 13 Türk vatandaşının kurtarılamamasının ve şehit edilmesinin sorumluluğunun Erdoğan'da olduğu yönündeki açıklamalarına cevap AKP Sözcüsü Çelik'ten geldi. Fakat Çelik, genel başkanına yöneltilen ithama cevap vermek yerine Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'provokasyon' olarak nitelendirmekle yetindi.

Gara'da şehit edilen ve büyük bir kısmı asker veya polis olan 13 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ardından siyaset, sorumluyu bulmaya çalışıyor. Muhalefet Kürtçü terör örgütü tarafından 5-6 yıl önce kaçırılan vatandaşların neden kurtarılamadığını sorarken hükumet, soruların doğrudan muhatabı olmaktan kaçınmaya çalışıyor.

Terörün kınanmasından ziyade katliamın engellenememesindeki sorumluluğun tespitine ilişkin en sert çıkış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, "13 şehidimizin kanı yerdedir. O insanlar, kurtarılıp ülkesine getirilebilirdi. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır'' ifadeleriyle 5-6 yıl boyunca duruma müdahale edilememesine tepki gösterdi.

CHP liderinin bu açıklamalarına yanıt ise AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Ana muhalefet liderine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Çelik, sorumluluk iddiasını çürütmek yerine söz konusu açıklamaları provokasyon olarak nitelendirmeyi seçti ve Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya söylemesi gereken sözleri, Erdoğan'a söylediğini, bu nedenle karanlık bir yaklaşım sergilediğini ifade etti. İşte Çelik'in konuya dair yazım hatalarıyla dolu açıklamaları:

"Kılıçdaroğlu’nun “13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan’dır” diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur.

Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka birşey değildir. PKK terör örgütüne söylemesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır.

Demokrasilerde muhalefet en tabii haktır. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı’nı bu şekilde hedef alan bu söz muhalefet değildir. Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka birşey değildir."

ömer çelik kemal kılıçdaroğlu akp chp gara şehitleri 13 şehit sorumlu erdoğan'dır provokasyon ana muhalefet genel başkan parti sözcüsü